30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

από fimotro

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κρήτης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο ρήγμα είναι σε μεγάλη έξαρση τις τελευταίες ημέρες. Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή μπαράζ δονήσεων με την μεγαλύτερη, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να σημειώνεται στις 00:59 τα ξημερώματα τις Τρίτης.

Ακολούθησε ασθενής δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 04. 36 το πρωί με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή 37 Χλμ. ΒΒΑ της Νεάπολης Λασιθίου και εστιακό βάθος , 16.1 χλμ.

Στις 06. 43 το πρωί, μια ακόμα δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή 38 Χλμ. ΒΒΑ της Νεάπολης Λασιθίου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 11.9 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα