30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Πλησιάζει η ώρα της απολογίας της – Τι θα υποστηρίξει

από fimotro

Παραμένει βαρύ το κλίμα στην Βελγική Δικαιοσύνη – Συνεχείς οι αποκαλύψεις για χρηματισμούς από το Κατάρ

Σε λιγότερες από 72 ώρες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα περάσει τις πόρτες του δικαστικού μεγάρου των Βρυξελλών προκειμένου να καταθέσει για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Qatar Gate που συγκλονίζει την καρδιά της Ευρώπης.

Η ίδια, που κρατείται στις φυλακές Χάρεν, δηλώνει αθώα. Δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, την παράνομη δραστηριότητα του συντρόφου της Φρατζέσκο Τζιόρτζι και του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

«Αθώα χωρίς αστερίσκους. Από τις 3 κατηγορίες, δωροληψία, εγκληματική οργάνωση και εγκληματική οργάνωση, η κ. Καιλή αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της δωροληψίας», ανέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ύποπτες αγορές
Σύμφωνα με την «Corriere Della Sera», στις 7 Δεκεμβρίου του 2022, δύο ημέρες πριν τη σύλληψη του Φρατζεσκο Τζιόρτζι και της Εύας Καϊλή, οι Ιταλοί εισαγγελείς διερευνούσαν την αγορά σπιτιού στην Τσερβίνια, ένα πολυτελές θέρετρο στους πρόποδες των Ιταλικών Άλπεων.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα υπήρξαν υποψίες ότι το σπίτι αγοράστηκε με χρήματα που προέρχονταν από δωροδοκία.

«Μια κλασική επιχείρηση ‘ξεπλύματος’ που θα μπορούσε να κρύβεται και πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου», γραφεί χαρακτηριστικά, παραλληλίζοντας τις δύο περιπτώσεις.

Πλαστά τα δημοσιεύματα
Ο συνήγορος της οικογένειας Καϊλή απαντά και για δημοσιεύματα συγκεκριμένων ιστοσελίδων που στη συνέχεια κατέβηκαν, σύμφωνα με τα οποία 20 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της ευρωβουλευτού και της οικογένειάς της σε τράπεζα του Παναμά.

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά».

Τα «αγκάθια»
Οι βελγικές Αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία «φωτιά» που θα δυσκολέψουν την απολογία της Εύας Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής καλείται να δικαιολογήσει το περιεχόμενο της βαλίτσας που παρέδωσε στον πατέρα της. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, μέσα στη βαλίτσα, εκτός από τις 600.000 ευρώ, υπήρχε ένα μπιμπερό, γάλα και ένα iPad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η 2 ετών κόρη της.

Καλείται όμως και να απαντήσει και σε μία σειρά ερωτημάτων:

– Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές.

– Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.

«Μοιάζουμε με τη Συμμορία των 11»
Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα «La Repubblica» για τον τρόπο δράσης του εγκεφάλου του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο πρώην ευρωβουλευτής δωροδοκούσε τους ευρωβουλευτές μοιράζοντας λεφτά σε φακέλους που είχαν τυπωμένο τον Άγιο Βασίλη, ενώ, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι βελγικές Αρχές κατέγραψαν ενδιαφέρουσες συνομιλίες στο σπίτι του Παντσέρι στις 10 Οκτωβρίου, όταν τον επισκέφτηκε ο τότε ηγέτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι.

Ο Παντσέρι τού παρέδωσε τους φακέλους και φέρεται να του είπε αστειευόμενος:

«Μοιάζουμε με τους τύπους από το Ocean’s Eleven».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα