30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Εσθονία: Συλλήψεις για απάτη 575 εκατ. σε crypto και ξέπλυμα χρήματος

από fimotro

Δύο Εσθονοί πολίτες συνελήφθησαν στο Ταλίν, για φερόμενη συμμετοχή σε crypto-απάτη ύψους 575 εκατομμυρίων δολαρίων και συνωμοσία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Σεργκέι Ποταπένκο και ο Ιβάν Τουρίγκιν, και οι δύο 37 ετών, φέρεται να εξαπάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μέσω ενός πολύπλευρου σχεδίου, ωθώντας τα να συνάψουν ύποπτα συμβόλαια ενοικίασης εξοπλισμού με την υπηρεσία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων των κατηγορουμένων HashFlare, αναφέρει η ανακοίνωση την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι προέτρεψαν τα θύματα να επενδύσουν σε μια τράπεζα εικονικού νομίσματος που ονομάζεται Polybius Bank, η οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν τράπεζα και δεν πλήρωσε ποτέ τα μερίσματα που είχε υποσχεθεί, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα θύματα πλήρωσαν περισσότερα από 575 εκατομμύρια δολάρια στις εταιρείες των Ποταπένκο και Τουρίγκιν και στη συνέχεια κατάφεραν μέσα από εταιρείες-βιτρίνες να ξεπλύνουν τα έσοδα από την απάτη και να αγοράσουν ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα, ανέφερε το Υπουργείο.

Η συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος φέρεται να αφορούσε τουλάχιστον 75 ακίνητα, έξι πολυτελή οχήματα, πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων και χιλιάδες μηχανές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το τμήμα, το οποίο είπε ότι η υπόθεση διερευνήθηκε από το FBI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα