30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Μήνυμα από το 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για ισχυρές καταιγίδες

από fimotro

Μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Αχαΐας, της Ηλείας και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές.

Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανό να είναι ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το Meteo, το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την περιοχή της νότιας Ιταλίας προς τη χώρα μας θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα Παρασκευή θα είναι κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Από σήμερα τη νύχτα προς Σάββατο, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Στερεά, την Πελοπόννησο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και το Σάββατο στην Κρήτη, όμως έως την Κυριακή θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που το πρωί της Παρασκευής δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, θα ενισχυθούν σταδιακά και από τη νύχτα της 14ης Οκτωβρίου προς τις 15 του μήνα θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα