30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα κρατήσει την Ελλάδα εκτός ύφεσης τα επόμενα χρόνια

από fimotro

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα τεράστιο «μαξιλάρι» για την Ελλάδα. Θα βοηθήσει να αποτραπεί μία νέα κρίση στη χώρα τη στιγμη που άλλες κινδυνεύουν λόγω της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα του «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit» που διοργανώνει ο Economist και το powergame.gr.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το Ταμείο είναι μεγάλου μεγέθους με 17 εκατ. επιδοτήσεις και 12 εκατ. δάνεια. «Είμαστε η δεύτερη χώρα που έχει υποβάλει ένα σχέδιο στην Κομισιόν μαζί με τους στοχους και τα ορόσημα του σχεδιου αυτού», ανέφερε, ενώ επεσήμανε πως το σχέδιο εκτελειται δεόντως, αλλά τα επόμενα χρόνια η εκτέλεση θα είναι πιο δυσχερης.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό σχέδιο το οποίο θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε εκτός ύφεσης. Το σχέδιο είναι προς τις μεταρρυθμίσεις – περιλαμβάνει 66 – ως συνέχεια μία μεταρρυθμισης της οικονομίας που ξεκίνησε το 2019 και κάποιων άλλων που έγιναν κατά τη διάρκεια των μνημονίων».

Τέλος, αναφερόμενος στις επενδύσεις ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως επί 10 χρόνια είχαμε επενδύσεις που ήταν κάτω από το ποσοστό που θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαμόρφωση κεφαλαίου. «Επί 10 συναπτά χρόνια είχαμε αποεπένδυση. Το ανθρώπινο κεφάλαιο έφυγε από την Ελλάδα. Ο μόνος τρόπος να αποπληρώσουμε τα δάνεια μας ως χωρα ειναι έχοντας μία οικονομία που δεν φθίνει όπως συνέβαινε στην κρίση». Ακόμα, συμπλήρωσε πως έχουμε μία τεράστια ανάκαμψη 7,8% επενδύσεις και εξαγωγές. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτόν τον χρόνο θα έχουμε αύξηση και στις εξαγωγές υπηρεσιών.

«Το Ταμείο Ανάκμαψης συνιστά ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για την Ελλάδα». «Θα πρέπει να εφαρμοστεί διαφανή τρόπο, αποδοτικό τρόπο και να αποτελέσει αλλαγή παραδείγματος για τον τρόπο που απορροφούνται τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα