30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σημαντική επιτυχία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο Οδ. Χριστοφόρου νέο μέλος του Δ.Σ.

από fimotro

Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ορίστηκε ο Οδυσσέας Χριστοφόρου. Ο κ. Χριστοφόρου είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη της το γεγονός πως είναι ένα ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος, με θητεία σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σημαντικών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, στους κλάδους των τυχερών παιγνίων και των τραπεζικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Παρά το γεγονός ότι η θέση του ως ανεξάρτητου μέλους του Δ.Σ. είναι μη εκτελεστική, ο Οδ. Χριστοφόρου, ως στέλεχος «ειδικών αποστολών», εκτιμάται ότι θα συμβάλλει με την εμπειρία και τις ιδέες του στην ανάπτυξη του κατασκευαστικού ομίλου, που μετά τις τελευταίες μετοχικές αλλαγές ελέγχεται κατά 46% από τον ολλανδικό όμιλο Reggeborgh Invest και κατά 29,87% από τη Motor Oil.

Ο κ. Χριστοφόρου είναι από το 2014 μέλος της ηγετικής ομάδας του ΟΠΑΠ. Ξεκίνησε το 2014 από τη θέση του Chief Corporate & Regulatory Affairs and Communications Officer, για να φτάσει στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία το 2019.
Είναι επιλογή του ισχυρού ανθρώπου του ΟΠΑΠ και του Ομίλου Allwyn (πρ. Sazka) Kamil Zigler, οι οποίοι θεωρούνται το δίδυμο που έφερε την εταιρεία στη σημερινή της θέση. Και αυτή δεν μπορεί παρά να έχει ευχαριστημένους τους μετόχους, αφού από το 2013, όταν πήραν μια εταιρεία στα 6 ευρώ ανά μετοχή, την έχουν φέρει σήμερα στα 14 ευρώ και παράλληλα έχουν μοιράσει στους μετόχους τους ποσά άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η τσεχική Allwyn, μέσω της επανεπένδυσης των μερισμάτων της τα τελευταία χρόνια, αλλά και των εξαγορών των μεριδίων του Γιώργου Μελισσανίδη και του Jiri Smejc, πλησιάζει στο 50% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ, αντί του 10% με το οποίο ξεκίνησε αρχικά.

Επιστέγασμα αυτής της αναμφίβολα επιτυχούς πορείας του ΟΠΑΠ ήταν τα πρόσφατα εγκαίνια των ανακαινισμένων Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» με χρηματοδότηση της εταιρείας.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον ιδρυτή της Allwyn, Karel Komarek. Ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν δημοσίως ο ισχυρός άνθρωπος της Allwyn με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε για καλό σκοπό, αφού με δωρεές του ΟΠΑΠ ύψους 30 εκατ. ευρώ τα δύο Νοσοκομεία Παίδων έγιναν αγνώριστα και είναι ζήτημα αν υπάρχουν αντίστοιχα νοσοκομεία π.χ. στη σκανδιναβική χερσόνησο ή την Ελβετία. Ωστόσο, για τα εγκαίνια αυτά δούλεψε πολύ ο άνθρωπος με το προσωνύμιο «το παγοθραυστικό» στις σχέσεις κυβέρνησης – ΟΠΑΠ, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Η καριέρα του Οδ. Χριστοφόρου, ωστόσο, δεν αφορά αποκλειστικά τα τυχερά παίγνια. Τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του δραστηριοποιήθηκε ως επιτυχημένο στέλεχος στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Από το 2004 έως το 2014 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, την Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα της Ελλάδος. Αποκορύφωμα της καριέρας του στον χρηματοπιστωτικό τομέα ήταν η τοποθέτησή του στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος -ουσιαστικά δεξί χέρι του τότε διοικητή, Γιώργου Προβόπουλου- σε μια τεταμένη περίοδο για την ελληνική ιστορία και πραγματικότητα (2009-2014). Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των μνημονίων της χώρας με τους διεθνείς θεσμικούς εταίρους για λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την καριέρα του το νέο ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ την ξεκίνησε το 1998 στην πάλαι ποτέ Arthur Andersen, ως γενικός διευθυντής πωλήσεων και επικοινωνίας και μέλος της ανώτερης διοίκησης της εταιρείας για την Ελλάδα (1998- 2002), ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια (2002-2004) εργάστηκε σε αντίστοιχη θέση στην Ernst & Young Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από τη θέση αυτή ο κ. Χριστοφόρου έλεγχε 11 αγορές της ΝΑ Ευρώπης. Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας) και του Πανεπιστημίου Ulster της Β. Ιρλανδίας, από το οποίο απέκτησε Master στις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία. Εκτός από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας, αναφέρεται απευθείας στον εκτελεστικό πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ και συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια θυγατρικών του ομίλου. Συγκεκριμένα, κατέχει τις εξής θέσεις: μη εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. Tora Wallet Α.Ε. και του Δ.Σ. Tora Direct A.E., μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ιπποδρομίες Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα