30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Καστέξ: Η έκβαση των γαλικών εκλογών δεν είναι ξεκάθαρη

από fimotro

Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών είναι εξαιρετικά αμφίρροπο και η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στο β΄γύρο εκλογών στις 24 Απριλίου δεν είναι δεδομένη απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».

Η Λεπέν κατεβαίνει ως αντίπαλη του κεντρώου Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Μακρόν να προηγείται ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί, έχοντας στο παρελθόν εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο.

«Άκουσα στις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική….Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα