30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την φρικτή δράση της Πισπιρίγκου

από fimotro

Πότε θα γίνουν εξετάσεις και στα άλλα παιδιά

Αστυνομικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα, που απεβίωσαν το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021, να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των δύο παιδιών και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σ’ αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το πώς οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης και έφτασαν στη σύλληψη της 33χρονης, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, η 33χρονη ανησυχούσε για τις κάμερες στο νοσοκομείο, είχε «προβλέψει» τις κρίσεις και είχε περίεργη συμπεριφορά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η κατηγορούμενη ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της και ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η μητέρα δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Ωστόσο, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε νέα επεισόδια, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, και να την πραγματοποιεί αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Στις 29 Ιανουαρίου, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, λίγο πριν από τις 14.30, μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο. Κατά την είσοδό τους στο δωμάτιο, παρατήρησαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια είδαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.

Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας της Τζωρτζίνας βρέθηκε στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ όλες τις άλλες ημέρες ήταν μόνη της η μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η κεταμίνη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από τους γιατρούς όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία αυτή μεταβολίζεται και δεν ανιχνεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό παρά μόνο μετά θάνατον.

Επιφυλάξεις

Τα πλακίδια αίματος των δύο παιδιών και ιστοί των οργάνων τους έχουν κρατηθεί και αναμένονται λεπτομερέστερες τοξικολογικές εξετάσεις, παρόμοιες με αυτές της Τζωρτζίνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευρήματα κεταμίνης, κάτι που θα σημαίνει ότι δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και από το ίδιο πρόσωπο. Οι επιστήμονες επιφυλάσσονται αν θα μπορέσει να ανιχνευθεί η συγκεκριμένη ουσία, καθώς ο μεταβολισμός της από τον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται το πολύ σε 1,5 ώρα. Εξαφανίζονται δηλαδή τα ίχνη της μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος. Υπενθυμίζεται ότι στην 3,5 ετών Μαλένα είχε διαπιστωθεί μακροσκοπικά μετά το θάνατό της τραύμα στη μύτη, ενώ στην 6 μηνών Ιριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο.

Οσον αφορά την Τζωρτζίνα, αστυνομικοί και επιστήμονες δεν αποκλείουν να είχε δώσει και άλλες φορές στο άτυχο κορίτσι κεταμίνη. Τουλάχιστον 9 ήταν τα επεισόδια του παιδιού με σπασμούς και μυδρίαση που είχε εμφανίσει σε τρία νοσοκομεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις ανεπιθύμητες παρενέργειες χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας. Ενδέχεται μάλιστα κάθε φορά να ανέβαζε τη δοσολογία προκειμένου να έχει το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επιδίωκε. Ουσιαστικά το παιδί το σκότωσε δύο φορές, μία στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2021 όταν το επανέφεραν οι γιατροί μετά από 55 λεπτά ΚΑΡΠΑ, με αποτέλεσμα την εγκεφαλίτιδα και τετραπληγία, και μία φορά στο Παίδων, όπου τελικά κατέληξε.

Διαβιβαστικό

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχηματίσθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περιγράφονται περιληπτικά τα ενοχοποιητικά στοιχεία. «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μία ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Εξετάσεις και στα άλλα παιδιά

Αστυνομικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα, που απεβίωσαν το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021, να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των δύο παιδιών και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σ’ αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα