30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Ντεφορμέ ο Τσίπρας στη συνέντευξη

από fimotro

Οι ατάκες που συζητήθηκαν και το… άκυρο από το ΚΙΝΑΛ

Είναι παρατεταμένα ντεφορμέ και πλέον αδυνατεί να το κρύψει. Αυτό που κάποτε εθεωρείτο προσόν του, οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση έχουν εξελιχθεί σε άγος για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους για την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να περάσει τον πήχυ.

Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Open και την Πόπη Τσαπανίδου κατάφερε να εκθέσει τον στενό του συνεργάτη Παύλο Πολάκη στους αντιεμβολιαστές, αλλά και να μπερδέψει την κοινή γνώμη λέγοντας ότι ο Παύλος Πολάκης έχει εμβολιαστεί πριν από λίγες ημέρες και του έστειλε και SMS να το δει. «Υπενθύμισα στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο, και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει. Χθες το απόγευμα μου έστειλε με SMS την εικόνα από τον εμβολιασμό, ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης», είπε χαρακτηριστικά, λες και ο εμβολιασμός είναι αντικείμενο εσωκομματικής διαπραγμάτευσης και όχι ζήτημα υγείας. Και τότε προς τι τα κηρύγματα κατά των εμβολίων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετοχές στις αντιεμβολιαστικές διαδηλώσεις και οι εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να σταματήσει να φέρνει εμβόλια και να φέρει μη εγκεκριμένα φάρμακα για να αντιμετωπίσει τον Covid-19, εύλογα θα σκεφτεί κάποιος. Δεν κατάφερε να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά υπέρ των εμβολιασμών και των μέτρων που μπορούν να τον ενισχύσουν.

Κατάφερε επίσης να μην πείσει κανέναν, ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς του, που ξέρουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί εκλογές, όταν άρχισε να εξηγεί ότι θεωρεί την κυβέρνηση ανίκανη, αλλά δεν ζητά εκλογές επειδή ποτέ δεν έγιναν εκλογές επειδή το ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προέβλεψε πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα φτάσει στο τέλος της τετραετίας και από την άνοιξη του 2022 και μετά ανοίγει ο δρόμος για τις επόμενες εκλογές.

Κατάφερε να εμφανιστεί πολιτικά μικροπρεπής, όταν ναι μεν δεν μπορούσε να πει εύκολα κακή κουβέντα για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη -τον οποίο γνωρίζει καλά-, αλλά επειδή λόγω κομματικού πατριωτισμού κάτι έπρεπε να πει, είπε ότι ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Κατάφερε επίσης να προκαλέσει μία απάντηση μιάμισης γραμμής από το Κίνημα Αλλαγής, όταν από τη μία χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» τη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ. και από την άλλη έκανε νέα έκκληση για συγκυβέρνηση την επομένη των εκλογών. «Ο κ. Τσίπρας με αυταπάτες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μιλά για θέματα εκτός πραγματικότητας», απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη. Απάντησε με δεκαέξι λέξεις, κάποτε χρειαζόταν πολύ περισσότερες για να ρίξει άκυρο σε αντίστοιχες εκκλήσεις.

Κατάφερε, επίσης, να πείσει όσους τους παρακολουθούσαν ότι μπλόκαρε την υπουργοποίηση Αποστολάκη απειλώντας τον πρώην υπουργό του, που τελικά αποδείχθηκε κατώτερος της εθνικής περίστασης, επειδή ο κ. Μητσοτάκης προσέγγισε πρώτα τον κ. Αποστολάκη και δεν παρακάλεσε τον ίδιο.

Και, τέλος, προκάλεσε γέλια όταν είπε πως δεν θεωρεί τη μετακίνηση από τη μία παράταξη στην άλλη ηθική κίνηση. Προκάλεσε γέλια όχι επειδή έχει πάρει στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝ.ΕΛ. και άλλες κινήσεις ανεξαρτήτως ιδεολογικού πρόσημου και πολιτικών αρχών. Αλλά επειδή προσπάθησε να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής ως κόμματα της ίδιας παράταξης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα