30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Νέα μέτρα: Έτσι θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες

από fimotro

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα ταξιδεύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2022 οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Όπως είπε o Βασίλης Κικίλιας πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι. Ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά και δεν θα μετατραπούν κλινικές αποκλειστικά σε Covid καθώς αυτό θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους που δικαιούνται περίθαλψη για άλλες ασθένειες.

Σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμα για να φτάσουμε σε επίπεδα ανοσίας.

Για τη μετακίνηση εκτός νομού έχουμε επέκταση των μέτρων με τα τεστ. Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες (αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, ΚΤΕΛ) θα πρέπει να έχουν rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Αυτό ισχύει για ηλικίες από 12 ετών. Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test.

1 rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12-17 ετών
Self test για τους ανήλικους 5-12 ετών που πραγματοποιείται έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με έξοδα του ταξιδιώτη 10 ευρώ ανά τεστ.

Αυτό αποδεικνύεται με υποχρεωτική βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα