30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σκέπασε την Αττική η τσίκνα από τις σούβλες

από fimotro

Σε όλη την Ελλάδα γιόρτασαν το Πάσχα οι Έλληνες

«Πάσχα στην πόλη» έκαναν φέτος οι περισσότεροι πολίτες της χώρας, κάτι ωστόσο που δεν τους εμπόδισε να στήσουν σούβλες σε μπαλκόνια, αυλές, ταράτσες, πεζοδρόμια, ακόμα και σε… παραλίες.

Οι πολίτες σε ολόκληρη την χώρα γιόρτασαν με τον παραδοσιακό -κατά το δυνατόν- τρόπο το φετινό Πάσχα, το δεύτερο κατά το οποίο ίσχυσαν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, πολλοί ήταν εκείνοι που απέφυγαν τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Η τσίκνα σκέπασε και τον αττικό ουρανό, καθώς σούβλες είχαν στηθεί σε πολλά μέρη της Αθήνας.

Ακόμη και στο κέντρο, στην πλατεία Κολωνακίου, το θέαμα από το ψήσιμο του αρνιού απαθανατίστηκε σε εικόνα που έκανε τον γύρου Διαδικτύου, με σούβλα που στήθηκε έξω από το γνωστό καφέ Da Capo.

Πάσχα στην πόλη: Σκέπασε την Αττική η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία - Πώς γιόρτασαν οι ΈλληνεςΑπό νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές έκλεψαν την παράσταση. Πολλοί, πάντως, επέλεξαν να πάρουν το αρνί στο σπίτι με… ντελίβερι, ενώ οι φούρνοι σε κάθε γειτονιά γνώρισαν μεγάλες πιένες, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν αρνάκι ή κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι.

Πάσχα στην πόλη: Πώς γιόρτασαν οι ΈλληνεςΣκέπασε την Αττική η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία - Πώς γιόρτασαν οι ΈλληνεςΗ μετακίνηση και την Κυριακή του Πάσχα γινόταν με τη χρήση SMS με τον κωδικό «6» στο 13033, ενώ υπήρχε η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν επρόκειτο για υπαίθριο χώρο.

 Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες Μπορεί να βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι περισσότεροι Έλληνες το γιόρτασαν όπως του πρέπει, ακόμα και εντός των τειχών.

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μια οικογένεια γιόρτασε και έψησε το αρνί στην αυλή του σπιτιού, μαζί με την 95χρονη γιαγιά.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ3, αρκετοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που έκαναν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τη βόλτα τους στην Περαία, για να δουν λίγη θάλασσα, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν ακόμη και να κολυμπήσουν. Την ίδια ώρα, όσοι διατηρούν καταστήματα εστίασης στην περιοχή, δεν βλέπουν την ώρα να ανοίξουν αύριο 3 Μαίου.

Ψησταριές σε ταράτσες στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα: Πώς γιόρτασαν οι ΈλληνεςΠάσχα: Σκέπασε την Αττική η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία Σκέπασε την Αττική η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία Πάσχα στην πόλη: Σκέπασε την Αττική η τσίκνα από το ψήσιμο του οβελία - Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα