30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ενοχοποιεί τους αρρώστους και υπηρετεί τους λίγους

από fimotro

«Πριν από ένα χρόνο, στις 7 Απρίλη 2020, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί με τις κινητοποιήσεις τους έξω από τις πύλες των νοσοκομείων έσπαγαν τη σιωπή που θέλατε να επιβάλλετε και διεκδικούσαν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, ζητώντας τα αυτονόητα: μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξη σε ένα κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε στη του ομιλία στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην συνέχεια, υπογράμμισε: «Ένα χρόνο μετά, τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην Αττική, έχουν μεταβληθεί σε νοσοκομεία Covid, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή τους» προσέθεσε. λέγοντας ότι η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αραδιάζει νούμερα για να δείξει ότι τα έχει πάει καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ και άλλες χώρες του κόσμου. «Δεν μας αφορά αυτή η μακάβρια στατιστική, αυτές οι ανούσιες συγκρίσεις. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ τα μοντέλα σας κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, παντού αναδείχθηκε η θλιβερή κατάσταση των δημοσίων συστημάτων Υγείας, παντού ως προτεραιότητα των κυβερνήσεων τέθηκε η προστασία της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρήσεων, παντού οι εργαζόμενοι αφέθηκαν απροστάτευτοι στο έλεος της αρρώστιας και της κρίσης και ο κατάλογος δεν έχει τέλος».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι αυτές «οι χωρίς κανένα νόημα συγκρίσεις το μόνο που προσφέρουν, ίσως, είναι να συντηρούν μια δικομματική ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ κυρίως με ασθμαίνον το ΚΙΝΑΛ». Επίσης, είπε ότι επί ένα χρόνο οι επιλογές της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν πως κριτήριό της δεν είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας και συνολικά οι ανάγκες του λαού, αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, προσθέτοντας πως «κάτω από αυτή την οπτική μπορεί να βρει κανείς τις απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τον βασανίζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, που δεν διαφέρει και πολύ από τη διαχείριση άλλων αστικών κυβερνήσεων». Τόνισε επίσης πως οι ανάγκες της οικονομίας είναι που επιβάλλουν στην κυβέρνηση το σταδιακό άνοιγμα «και όχι γιατί την έπιασε ο πόνος για το αν ο κόσμος έχει κουραστεί», προσθέτοντας «ο κόσμος έχει κουραστεί, όχι όμως τόσο από τα μέτρα όσο από τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις, την υποκρισία της πολιτικής σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα