30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Κριτική Μπίστη στο υβρεολόγιο του γραφικού Πολάκη

από fimotro

Στην ανάρτηση του με τίτλο «Η Δεξιά, οι δωσίλογοι και ο Μακρυγιάννης», ο Νίκος Μπίστης τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την προανακριτική για τον Νίκο Παππά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη.

Σημειώνεται πως ο κύριος Πολάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη και υπάρχει η παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα μια ιστορία από την εποχή που βρέθηκε έγκλειστος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατιωτικής Αστυνομίας της ΕΣΑ, ο Νίκος Μπίστης υπογράμμισε πως, όταν έπεσε η δικτατορία, «ο καθένας, κατά κανόνα, πήγε στην παράταξη του».

«Είμασταν αντίπαλοι και πάλι, με μια μεγάλη διαφορά: χωρίς το μίσος που σφράγισε το μετεμφυλιακό κράτος και με μια κοινή έγνοια να μην τραυματίζουμε με ακρότητες την δημοκρατία μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο υστερόγραφό του, μάλιστα, ανέφερε πως «δεν ξέρω αν θα ήθελα να είμαι στο ίδιο κόμμα με τον στρατηγό Μακρυγιάννη», για να προσθέσει λίγο παρακάτω:

«Νομίζω πάντως ότι είναι καλύτερα να μην μοιράσουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του 21. Να τους τιμήσουμε στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αφήνοντας τους ήσυχους στην πινακοθήκη του έθνους, με την μεγαλοσύνη τους και τις αντιφάσεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα