30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Αυτά θα είναι τα “έξυπνα” μέτρα χαλάρωσης

από fimotro

Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού εξετάζει η κυβέρνηση εξαιτίας της κόπωσης των πολιτών αλλά και της πίεσης που ασκείται στην οικονομία.

Τα σενάρια θα εξεταστούν κατά την σύσκεψη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή ενδέχεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα, 22 Μαρτίου με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με ραντεβού.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει επίσης το ωράριο απαγόρευση λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται στην κατάταξη «βαθύ κόκκινο» και δεν αποκλείεται η απαγόρευση να ξεκινά στις 21.00 το βράδυ αντί για τις 19.00.

Επίσης εξετάζεται να καταργηθεί ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Κομβική θεωρείται επίσης η 29η Μαρτίου, καθώς είναι η ημερομηνία που ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. Ως προς τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα του κλάδου δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Ένα από τα σενάρια είναι οι καταναλωτές να στέλνουν μήνυμα στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Ορισμένοι λοιμωξιολόγοι αντιπροτείνουν ωστόσο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με συνδυασμό των μεθόδων click away και click in shop.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο CNN

Την ανακοίνωση «έξυπνων μέτρων» χαλάρωσης του γενικού lockdown, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής περί σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού» από την ΕΕ, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τις διεθνείς μετακινήσεις από την ευρωπεριφέρεια.

Δερμιτζάκης: Η μόνη λύση είναι να ανοίξουν όλα και να βγουν όλοι σε εξωτερικούς χώρους

Μία διαφορετική πρόταση έκανε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει πως η μόνη λύση είναι η έξοδος των πολιτών από τα σπίτια τους, κάνοντας λόγο για αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση.

Τέλος, βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα.

Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο. Και φυσικά, μάσκα παντού και πάντα! Δε βλέπω άλλη λύση» αναφέρει στην ανάρτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα