30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Λιόν: Επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία – Πυροβόλησαν τον Έλληνα ιερέας

από fimotro

Επίθεση κοντά σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λιόν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας, ο οποίος είναι ο ιερέα της εκκλησίας που μόλις έκλεινε τον ναό.

Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί στον θώρακα, ενώ ο δράστης δεν έχει συλληφθεί. Η επίθεση έγινε γύρω στις 16.00 τοπική ώρα. Ο ιερέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Edouard Herriot, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Οι κάτοικοι ανέφεραν πως άκουσαν δύο πυροβολισμούς και μετά κραυγές πόνου από το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είχε πριονισμένη κάνη.

O ιερέας που δέχθηκε την επίθεση είναι ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 45 ετών. Ο ιερέας έχει δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

Την Πέμπτη, την ημέρα της επίθεσης στον καθολικό ναό στη Νίκαια με τους 3 νεκρούς, η αστυνομία της Λιόν είχε συλλάβει έναν Αφγανό με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένο με μαχαίρι, έτοιμο να εξαπολύσει και αυτός επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα