30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

SOS Γώγου: Διανύουμε κρίσιμη περίοδο για τον έλεγχο της πανδημίας

από fimotro

«Κρίσιμη» χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε για τον έλεγχο του COVID-19 ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Χαρακτήρισε «κρίσιμη» την κατάσταση, «όχι υγειονομικά γιατί το ΕΣΥ είναι έτοιμο». «Είναι κρίσιμη ως προς την περίοδο. Είναι ο κατάλληλος χρόνος για τον περιορισμό του προβλήματος», συμπλήρωσε. Ο χειμώνας «είναι δύσκολη περίοδος» αλλά «παίρνοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα περιορίσουμε πιστεύω και την γρίπη».

«Είναι φανερό πως η πανδημία συνεχίζεται παγκοσμίως. Τα κρούσματα είναι πάνω από 26 εκατ. και οι θάνατοι πάνω από 800.000» ανέφερε.

Επαναλοίμωξη

«Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια δεδομένα. Υπάρχουν ενδιαφέροντα δεδομένα για την βάση της ανοσίας. Σε μερικές περιπτώσεις και στην Ελλάδα, υπάρχει ένας άρρωστος που κάνει τεστ είναι αρνητικό και κάνει αντισώματα ενώ μετά από τρεις μήνες είναι θετικό ενώ πάλι είναι αρνητικό» είπε και σημείωσε πως έχει να κάνει με τα αντισώματα που έχει ο κάθε οργανισμός.

«Στον γενικό πληθυσμό δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα» ανέφερε ο κ. Γώγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα