30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση του δικαστηρίου

από fimotro

Στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η ανακοίνωση της ετυμηγορίας των δικαστών στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά 68 κατηγορούμενοι περιμένουν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, μεταξύ αυτών ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, 17 πρώην βουλευτές και οι 18 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά από ακροαματική διαδικασία 5,5 χρόνων, έπεσε σήμερα η αυλαία με την αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει στους δικαστές την αθώωση τόσο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής όσο και των 17 πρώην βουλευτών του κόμματος από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η κα Οικονόμου πρότεινε στους δικαστές να απαλλάξουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Ηλία Παναγιώταρο και τους υπόλοιπους πρώην βουλευτές από την κατηγορία της -κατά περίπτωση- διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ομοίως πρότεινε την απαλλαγή για το ίδιο αδίκημα και όσων από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους το αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δεν προέκυψε ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από το κόμμα ούτε εντολή του Νίκου Μιχαλολιάκου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Κατά την κρίση της εισαγγελέως, για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα δεν δόθηκε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Για την ανθρωποκτονία του νεαρού μουσικού η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά και την αθώωση των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα