30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Η Τουρκία κλείνει τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα: «Σταματάμε τις διαπραγματεύσεις»

από fimotro

Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, με δηλώσεις του στο CNN Turk.

Οργή επικρατεί στην Άγκυρα από την ημέρα που Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας ήταν να εκδώσει Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 11 έως τις 20 Αυγούστου, ενώ σήμερα, εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο, το οποίο μάλιστα απέπλευσε νωρίς το πρωί.

Παράλληλα, η Άγκυρα είχε διαμηνύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν προτίθεται να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν αναφέροντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις μετά τη συμφωνία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο CNN Turk «μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία με την Αίγυπτο, λάβαμε τις σαφείς οδηγίες από τον πρόεδρό μας ‘σταματάτε τις διαπραγματεύσεις, ενημερώστε τους Γερμανούς και τους Έλληνες, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις’. Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι επίσης ανύπαρκτη για εμάς’».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα