30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Δύο νεκροί από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στο Μεξικό

από fimotro

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις ακτές του νότιου Μεξικού, σείοντας κτίρια στην Πόλη του Μεξικού, εκατοντάδες μίλια μακριά, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να βγαίνουν στους δρόμους.

Η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ήρε αργότερα τον συναγερμό.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS μέτρησε το σεισμό σε μέγεθος 7,4. Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν η πολιτεία Οαξάκα. Η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Νωρίτερα ο Alejandro Murat, κυβερνήτης της μεξικανικής πολιτείας Οαξάκα, δήλωσε στο Telemundo News σε μια ζωντανή συνέντευξη ότι κτίρια στην περιοχή της Κρουστσιτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστεί ένας άλλος.

«Δυστυχώς, κάποιος έχασε τη ζωή του μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου», δήλωσε ο Πρόεδρος Αντρέ Μανουέλ Λοπέζ Ομπραντόρ, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα.

Η PeMex, η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού, έγραψε στο Twitter ότι ένα από τα διυλιστήρια πετρελαίου της τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω του σεισμού. Η φωτιά έσβησε λίγο αργότερα. Τουλάχιστον ένας άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος και λαμβάνει ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της PeMex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα