30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Βαρύ το κλίμα στην συνάντηση Μέρκελ Ερντογάν

από fimotro

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν κυρίως τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο κατά τη σημερινή συνάντησή τους, δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη με την Μέρκελ μετά τη συνομιλία τους στην Άγκυρα.
Ο Ερντογάν δήλωσε πως συζήτησε με την Μέρκελ για τη συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την προσφυγική κρίση και ενδεχόμενα αμοιβαία βήματα στη Συρία.
Τι είπε η Μέρκελ
Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως υπογράμμισε τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία.
«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία και τους κανόνες της δημοκρατίας στην Τουρκία», δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
«Ακριβώς γι’ αυτό, σ’ αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση μ’ αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε ενώ καθόταν δίπλα στον Ερντογάν.
«Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας», τόνισε η Μέρκελ.
«Ο διαχωρισμός των εξουσιών και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένοι» στη συνταγματική αναθεώρηση που θέλει ο Ερντογάν και η οποία θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο, υπογράμμισε ακόμη η καγκελάριος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα