30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το ύστατο χαίρε στον Μανώλη Γλέζο

από fimotro

Σε στενό οικογενειακό κύκλο και μέσα σε κλίμα οδύνης ετάφη σήμερα το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, υπό τη σκιά του Βράχου της Ακρόπολης, ο μεγάλος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη τους, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε, στο παρεκλήσσι της Μητρόπολης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όπως του είχε ζητήσει ο ίδιος ο εκλιπών πριν από περίπου τρία χρόνια. Ο κ. Ιερώνυμος φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο “σύμβολο της Αντίστασης”.

Την ίδια ώρα, η γαλανόλευκη κυμάτιζε μεσίστια στον Ιερό Βράχο, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, ενώ χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο. (Η καταγωγή του Μ. Γλέζου ήταν κατά το ήμισυ από τη Νάξο και από την Πάρο). Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).»

Σημειώνεται πως η κηδεία του Μανώλη Γλέζου τελέστηκε δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης», ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων.

Πηγή φωτογραφιών: Intime, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα