30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Τρελό ράλι 1.293 μονάδων ο Dow Jones, στο +4,6% ο S&P 500

από fimotro

Σε ένα ξέφρενο ράλι επιδόθηκαν στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει 1.296 μονάδες καταγράφοντας μία πειστική και γενικευμένη ανοδική αντίδραση μετά την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση του δείκτη σε μονάδες στην ιστορία του, ενώ σε ποσοστιαία βάση ο Dow με άλμα 5,1% σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2009. Ο βιομηχανικός δείκτης και ο ευρύτερος S&P 500 κατάφεραν ταυτόχρονα να τερματίσουν ένα αρνητικό σερί επτά διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

Οι επενδυτές βρήκαν στήριξη στις εκτιμήσεις ότι επίκειται παρέμβαση των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών για την τόνωση της ανάπτυξης αλλά και στις διαβεβαιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν τα κράτη-μέλη τους στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού. .

Σημειώνεται ότι ο Dow κατέγραψε την Παρασκευή συνολικές απώλειες 12,4% στην εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 έχασε 11,5% και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 10,5%  εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις από την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19. Αυτή ήταν η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008 όταν η Wall Street γνώριζε τους κλυδωνισμούς της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Οι επενδυτές ελπίζουν πλέον στην αποφασιστική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβράδυνση από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε σήμερα ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,4% “με βάση το καλύτερο δυνατό σενάριο”, σε σύγκριση με την εκτίμηση για ανάπτυξη 2,9% πριν το ξέσπασμα της επιδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα