30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Επισπεύδεται η ανακοίνωση για Πρόεδρο Δημοκρατίας

από fimotro

Μέσα στις επόμενες 6-7 ημέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την τελική επιλογή του

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το θέμα με την τελική επιλογή της κυβέρνησης για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι προσανατολιζόταν στο να ανακοινώσει το όνομα μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, αλλά τώρα φάινεται να δημιουργούνται νέα δεδομένα. Η κυβέρνηση εεξετάζει τώρα όλα τα σενάρια. Σοβαρό κίνητρο για την άμεση ανακοίνωση, ακόμη και εντός των προσεχών ημερών αποτελεί η άποψη ότι η ονοματολογία δεν κάνει καλό στον ανώτατο Πολιτειακό θεσμό αλλά δεν κάνει καλό ούτε στην ίδια την κυβέρνηση. Οι αποφάσεις λοιπόν είναι προ των πυλών.

Ο Πέτσας δείχνει το στίγμα της επίσπευσης των αποφάσεων

Το σήμα της εκκίνησης για τις επίσημες ανακοινώσεις έκανε, άλλωστε, πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα. Oπως είπε ο κ. Πέτσας, η ανακοίνωση του ονόματος από τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει «από τώρα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία», δηλαδή μέχρι τις 13 Φλεβάρη.

Θεοδωρικάκος: Υπομονή μία βδομάδα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο αυτό, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας πως ο μόνος υπεύθυνος για να πάρει τις αποφάσεις είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε: «Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο μόνος υπεύθυνος για να πάρει τις αποφάσεις είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του όταν έρθει η ώρα. Ο χρόνος έχει πλησιάσει, διότι η κυβέρνηση έχει πει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, επομένως μια εβδομάδα υπομονή και θα μάθουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού».

Τι είπε για τον εκλογικό νόμο

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Σε ότι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου θα ήθελα να δώσω τα εξής μηνύματα. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά κάνει ό,τι είχε πει προεκλογικά. Η ψήφιση του εκλογικού νόμου γίνεται στην αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, άρα ξεκαθαρίζουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού, οι όροι της εκλογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης εξαιρετικά έγκαιρα. Είναι ένας εκλογικός νόμος που διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την αναλογικότητα, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να διεκδικεί την αυτοδυναμία».

Τέλος, όσον αφορά στις εκλογές, υπογράμμισε: «Θέλω να πω κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα