30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Προεκλογικές τακτοποιήσεις ΣΥΡΙΖΑίων και στη ΡΑΕ

από fimotro

Ξεκινούν μαζί με τις αναγκαίες ανανεώσεις συμβάσεων και άλλες προεκλογικού τύπου τακτοποιήσεις ή ακόμη και για προσωπικά … ρουσφέτια στην ανεξάρτητη αρχή

Μία από τις επίμαχες τροπολογίες του υπουργείου Ενέργειας στο νομοσχέδιο για το ίδρυμα Νιάρχος, αφορούσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την νομική θωράκιση της διοίκησης της από αστικές αγωγές τρίτων. Σύμφωνα με τον Χάρη Φλουδόπουλο και το capital.gr, στα ψιλά γράμματα της τροπολογίας που ψηφίστηκε τροποποιήθηκε το καθεστώς προσλήψεων της γραμματείας της Αρχής προκειμένου “να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της Αρχής”. Στην πραγματικότητα, η τροπολογία έδινε το απαραίτητο σήμα προκειμένου να ξεκινήσουν μαζί με τις αναγκαίες ανανεώσεις συμβάσεων και άλλες προεκλογικού τύπου τακτοποιήσεις ή ακόμη και για προσωπικά … ρουσφέτια στην ανεξάρτητη αρχή.

Βεβαίως η τροπολογία έκανε λόγο για επιλογή επιστημονικού προσωπικού μετά από αξιολόγηση και κατάρτιση προσωρινών πινάκων από τη ΡΑΕ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Κατά το σκεπτικό της κυβέρνησης με την αλλαγή αυτή επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των προσλήψεων και αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Αρχής και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η αξιοκρατική αντιμετώπιση των υποψηφίων. Σημειώνεται ότι εκτός ΑΣΕΠ με τις διατάξεις της τροπολογίας προβλέπεται να καλυφθούν και οι 79 κενές οργανικές θέσεις στο οργανόγραμμα της αρχής.

Το πρόβλημα είναι ότι η διοίκηση της ΡΑΕ εκτός από τις πραγματικές ανάγκες της ανεξάρτητης αρχής σε επιστημονικό προσωπικό που θα βοηθήσει π.χ. να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης των αδειών, για τον οποίο προ ημερών διαμαρτυρήθηκαν εκπρόσωποι της αγοράς ΑΠΕ, έχει άλλες προτεραιότητες.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες, έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια μπαράζ ανανεώσεων συμβασιούχων, οι οποίοι πράγματι καλύπτουν σημαντικές ανάγκες και λειτουργίες της ανεξάρτητης αρχής. Πιο συγκεκριμένα έχουν δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια τρεις ξεχωριστές αποφάσεις για την παράταση κατά ένα χρόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020 για 13, 19 και άλλα 19 άτομα αντίστοιχα που σήμερα εργάζονται ως συμβασιούχοι στη Ρυθμιστική Αρχή.

Ωστόσο μεταξύ των ανανεώσεων των συμβάσεων προσωπικού που καλύπτει υπαρκτές ανάγκες της ΡΑΕ, έχουν παρεισφρήσει και συγκεκριμένες εξόφθαλμες τακτοποιήσεις, προεκλογικού τύπου και προσωπικά ρουσφέτια. Ως τέτοια περίπτωση, εικάζεται ότι είναι η πρόσληψη με ετήσια σύμβαση γνωστής εντυπωσιακής ηθοποιού (Μ. Ρ.) , η οποία προσελήφθη ως διοικητικός υπάλληλος για την υποστήριξη της γραμματείας του προέδρου Ν. Μπουλαξή.

Μάλιστα για την εν λόγω σύμβαση ακολουθήθηκε συγκεκριμένη μεθόδευση: αρχικά προσελήφθη με απόφαση που φέρει την υπογραφή του κ. Μπουλαξή στις 31 Μαΐου με σύμβαση ΙΔΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) για διάστημα 1 μήνα από 3 έως 30 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια 10 μέρες μετά, στις 10 Ιουνίου πάλι με απόφαση του προέδρου της ΡΑΕ η σύμβασή της ανανεώθηκε μέσα από τις αποφάσεις ανανέωσης των ετήσιων συμβάσεων για τους 51 συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει στο ενεργητικό της σημαντική εμπειρία από συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές διαφημίσεις και εκπομπές (Στην Υγειά μας) κλπ. ενώ οι σπουδές της δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο για το οποίο προσελήφθη (πτυχίο αρχιτεκτονικής τοπίου και ανθοκομίας από το ΤΕΙ Άρτας και Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης του Ι. Καμπανέλλη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα