30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

Κομισιόν: Παράταση στο Brexit μόνο με ομόφωνη απόφαση της ΕΕ

από fimotro

Εάν η Βρετανία ζητήσει οποιαδήποτε αναβολή προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα απαιτούσε την «ομόφωνη έγκριση» των κρατών μελών της ΕΕ, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγη ώρα αφού οι Βρετανοί βουλευτές έδωσαν το «πράσινο» φως στην παράταση του Brexit.

«Θα εναπόκειται στα κράτη μέλη να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών της ΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους για κάτι τέτοιο και τη διάρκεια μιας πιθανής παράτασης» του άρθρου 50, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου, που σημείωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους ηγέτες».

Εκπρόσωπος Τύπου της Τ. Μέι, διαβεβαίωσε την Κομισιόν ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης συμφώνησαν να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε από κοινού να εντείνει την αποφασιστικότητά του προκειμένου να εργαστεί ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της εξασφάλισης της στήριξης για μια συμφωνία» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα