7%-8% είναι σήμερα η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνουν οι πιθανότητες της ΝΔ για αυτοδυναμία

Η ΝΔ στους ελεύθερους επαγγελματίες θα σαρώσει με πάνω από 70%!

Χιλιάδες δεξιοί – αστοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ λόγω υποσχέσεων κατάργησης του ΕΝΦΙΑ θα επιστρέψουν στη ΝΔ

Πολύς λόγος γίνεται για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν διαφορετικά στατιστικά στοιχεία μεταξύ τους. Όλες όμως καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή, καθώς η ΝΔ προηγείται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και κυρίως στην παράσταση νίκης η οποία την ημέρα των εκλογών θα καθορίσει την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλα τα κυβερνητικά κόμματα κατά το παρελθόν, να επενδύει στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους οι οποίοι κατά κύριο λόγο ψήφισαν Τσίπρα στις προηγούμενες εκλογές, στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για αριστερούς ψηφοφόρους αλλά για συντηρητικούς οι οποίοι είχαν βαρεθεί το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και έδωσαν μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας για να… καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να… σκίσουν τα μνημόνια. Τίποτε όμως από τα δυο δεν έγινε πραγματικότητα και έτσι το πιθανότερο είναι η μεγάλη πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων όχι μόνο να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να ψηφίσουν το αντίπαλο κόμμα εξουσίας που είναι η ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό κοινή συνισταμένη όλων των δημοσκόπων είναι ότι σήμερα εάν είχαμε εκλογές η διαφορά υπέρ της ΝΔ θα ήταν από 7%-8%, διαφορά μη αναστρέψιμη αλλά άγνωστο κατά πόσο θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία αφού αυτή θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή.

Στα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κουραστεί το εκλογικό σώμα, θέλει πάση θυσία αλλαγή και εάν ο Κ. Μητσοτάκης εκμεταλλευτεί αυτή την τάση τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Όμως η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τις πολιτικές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη αλλά και από την στρατηγική παροχών της κυβέρνησης. Ωστόσο, η λογική των παροχών που αποτελεί τακτική πολιτικής μετριότητας αλλά αποδίδει στην κοινωνία θα βρει φραγμούς από τους δανειστές οπότε δεν θα επιτρέψουν ακρότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση τις μέχρι τώρα θυσίες των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσκόπος ο οποίος υποστηρίζει ότι η πραγματική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι 7% με 8% και είναι σχεδόν απίθανο να μειωθεί στην πορεία γιατί οι περισσότεροι αναποφάσιστοι θα πάνε με τον διαφαινόμενο νικητή. Κατά συνέπεια η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των επόμενων εκλογών αλλά άλλο νίκη και άλλο αυτοδυναμία. Εάν δεν επιτευχθεί δεν θα θεωρηθεί νίκη για το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από τόσα λάθη που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

Ένα άλλο στοιχείο που επίσης χρειάζεται προσοχή είναι ότι η ΝΔ θα σαρώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες. Εκτιμήσεις των δημοσκόπων δείχνουν ότι σε αυτόν τον κλάδο η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει το 70%(!) ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι υπάρχει ένα 2%-3% ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρήσουν τον Σαμαρά και τη ΝΔ που έβαλε τους βουλευτές της Χ.Α. στην φυλακή και τώρα θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο.

Το εκλογικό ενδιαφέρον από εδώ και πέρα θα είναι τεράστιο. Μπορεί η πρώτη θέση να φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει χέρια, υπάρχουν όμως μια σειρά από ζητήματα όπως η αυτοδυναμία και το πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή που θα έχουν πολύ μεγάλο μενδιαφέρον.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα