28 Μαρτίου 2024 / 4:55 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:55 μμ

Κατρούγκαλος για Ελληνικό: Η… ΝΔ φταίει για τις καθυστερήσεις!

από fimotro

Έντονα ερωτήματα εγείρει η σημερινή τοποθέτηση του κ. Γ. Κατρούγκαλου, αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα δεν έχει γίνει χωροθέτηση στην περιοχή, προκειμένου να αρχίσει να γίνεται το έργο.

Την ίδια στιγμή, διατηρούνται ανοιχτά και εκκρεμή τα ζητήματα των αρχαίων στο σημείο, με ακόμα μια συνεδρίαση του ΚΑΣ να επίκειται προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στα κτίρια παραμένουν ακόμα υπηρεσίες της Πολιτικής Αεροπορίας και της ΕΘΕΛ, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η μεταγκατάστασή τους.

«Θέλουμε κάθε επένδυση. Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία. Τις επενδύσεις τις τελειώνουμε γρήγορα. Στο Ελληνικό δεν έχει γίνει χωροθέτηση. Είναι δυνατόν να κάνεις ένα έργο χωρίς να έχεις ξεκινήσει από τα βασικά. Δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως βασικές πλευρές του έργου. Οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν είναι ότι δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες από αυτούς που έπρεπε να γίνουν. Ποιος προκήρυξε το έργο; Ποιος ανέθεσε το έργο; Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του ελληνικού Δημοσίου δεν ήταν ευθύνη δική μας αλλά αυτών που προκήρυξαν το έργο.
Κάθε επένδυση πρέπει να έχει χωροθετηθεί. Υπαρχουν ζητήματα που θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν από πριν» υποστήριξε ο αναπληρωτής Υπουργός. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο».

Ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε την σημερινή κατάσταση στην ελληνική κοινωνία σήμερα: «Δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μιά συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας;  Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο μνημόνιο. Ναι είπε ο κ. Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι: «Οι μειώσεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες. Εχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα