5 τρόποι να αποτρέψεις την βλάβη του πλυντηρίου σου

από fimotro

Το τελευταίο καιρό το πλυντήριο σου δεν έχει τις καλύτερες αποδόσεις ; Αναρωτιέσαι τι έχει συμβεί ; Συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε πως καθημερινά λάθη που κάνουμε στην λειτουργία και την φροντίδα του πλυντηρίου μας επηρεάζουν την διάρκεια «ζωής» του.

Βάλε μέτρο στο απορρυπαντικό

Αν νομίζεις πως με την προσθήκη παραπάνω ποσότητας απορρυπαντικού και μαλακτικού τα ρούχα σου θα καθαρίσουν καλύτερα κάνεις λάθος. Θα έχεις παρατηρήσει πως όταν καμιά φορά βάζεις πολύ απορρυπαντικό σε μία πλύση, τότε ίσως μείνουν πάνω στα ρούχα σημάδια από αυτό και ο λόγος είναι γιατί δεν δύναται να διαλυθεί στο νερό. Για αυτό ενημερώσου από τις ετικέτες του απορρυπαντικού για την ιδανική ποσότητα ανάλογα με την χωρητικότητα του πλυντηρίου σου και το νερό της περιοχής σου εννοείται.

Μην το «φορτώνεις» υπερβολικά

Ακόμα και αν ο κάδος απλύτων σου έχει γεμίσει κάνε υπομονή και μην τα βάλεις όλα σε μία πλύση. Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα με το να μην πλυθούν καλά τα ρούχα σου και σε βάθος χρόνου να χαλάσει το πλυντήριο σου. Κι όμως όταν βάζεις για πλύσιμο παραπάνω ρούχα από αυτά που μπορεί η συσκευή σου να διαχειριστεί το επιβαρύνεις και δεν δίνεις και στα ρούχα σου τον κατάλληλο χώρο να πληθούν έτσι όπως πρέπει.

Συντήρησε το

Υπάρχει η λογική πως αφού στο πλυντήριο εισχωρούν απορρυπαντικά είναι καθαρό όμως δεν είναι έτσι. Μια φορά στο τόσο βάλε μία πλύση χωρίς ρούχα και με ζεστό νερό ώστε η βρωμιά που έχει μείνει από τις πολλές πλύσεις να φύγει και να ανανεωθεί το πλυντήριο σου. Είναι πολύ σημαντικό να το συντηρείς και να το κρατάς καθαρό καθώς μούχλα μπορεί να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί στο εσωτερικό του. Βέβαια αν προκύψει καμία απρόοπτη βλάβη μπορείς να επιλέξεις επισκευές πλυντηρίων ρούχων από το texnikoi24-7.gr εύκολα και χωρίς να αναζητήσεις πολύ.

Μην ξεχνάς το φίλτρο

Το φίλτρο του πλυντηρίου είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς εκεί μπορούν να μείνουν βρωμιές από τα ρούχα σας και στάσιμο νερό που θα δημιουργεί άσχημες μυρωδιές και θα επηρεάζει την καθαριότητα των ρούχων σου.

Μην αμελείς την θήκη

Το ξέρουμε ότι δεν είναι και η πιο ευχάριστη υποχρέωση αλλά είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις και να ξεβγάζεις την θήκη των απορρυπαντικών σου. Αν δεν το κάνεις, το απορρυπαντικό που είχες βάλει στην προηγούμενη πλύση και έχει μείνει εκεί είναι δυνατόν να εμποδίσει την πλύση των ρούχων σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα