4.033 κρούσματα σε 22 ημέρες, τον Αύγουστο

από fimotro

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει το επιδημιολογικό φορτίο τον Αύγουστο, καθώς μόλις κατά τις πρώτες 22 ημέρες του μήνα έχουν καταγραφεί 4.033 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων σε καθημερινή βάση παραμένει τριψήφιος και μάλιστα κατά τις τελευταίες 10 ημέρες, μόλις μία εξ αυτών ανακοινώθηκαν κάτω από 200 κρούσματα, όπως προκύπτει από τις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ.

Τη στιγμή που λαμβάνονται όλο και περισσότερα περιοριστικά μέτρα, οι ειδικοί ελπίζουν στο θετικό σενάριο, το οποίο θέλει τον δείκτη R0 να παραμένει λίγο πάνω από το 1, όπου βρίσκεται από τις 20 Ιουλίου.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» είναι η επιστροφή των ταξιδιωτών από τις διακοπές τους, γι’ αυτό και συστήνεται η διενέργεια τεστ πριν τον γυρισμό τους στην εργασία τους, η χρήση μάσκας παντού και η αποστασιοποίησή τους από ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πλάνο θα ανακοινωθεί αύριο, Δευτέρα από την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Πληροφορίες λένε πως εξετάζεται το σενάριο τα σχολεία να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με τις 7 Σεπτεμβρίου, όποτε έχει δρομολογηθεί η έναρξη της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στην Ελλάδα 20 είναι οι περιοχές, όπου κρίθηκε απαραίτητο να επιβληθούν ειδικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Έτσι, εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω, τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα