Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Σήμερα αποκαλύπτουμε το σχεδιασμό της μαφίας που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου μαζί με τη συμμορία των τσιλιαδόρων της εξουσίας, πως μεθόδευσαν τη φίμωση της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού με τον αριθμό τηλεοπτικών αδειών 4!!! Πως πρόσωπα χωρίς μνήμη και Cojones, αγνόησαν Σύνταγμα νόμους ΕΣΡ και ΣτΕ, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας από τη στιγμή που η θεά τύχη(αν και δεν πιστεύουν στο …Θεό) τους έδωσε την εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με παραμύθια και ελπίδα, ένα πράγμα είχαν στο μυαλό τους. Πως θα παραμείνουν στην εξουσία.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι χωρίς ΜΜΕ-που τους βοήθησαν στην κατάληψη του Μαξίμου-δεν μπορείς να κυβερνήσεις και να παραμείνεις στην εξουσία, όταν είσαι ανίκανος, παίρνεις τα μέτρα σου. Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης λοιπόν, έβαλαν τα σχέδια τους σε εφαρμογή για περιορισμό των καναλιών με απώτερο στόχο των ελεγχό τους.

Πάμε λοιπόν στην ουσία και μεθόδευση για να δείτε βήμα-βήμα πως σχεδίασαν τη φίμωση με τον αριθμό 4. Εδώ εφάρμοσαν τη ρήση του Ουμπέρτο Έκο: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση…»

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
-Το άρθρο 15 παρ. 2, του Συντάγματος αναφέρει συγκεκριμένα: Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης(ΕΣΡ)που είναι ανεξάρτητη αρχή όπως ο νόμος ορίζει.
Για να ερμηνεύσει κανείς τι λέει το Σύνταγμα δεν χρειάζεται να είσαι καν πρωτοετής της Νομικής. Το λέει με σαφήνεια. Υπεύθυνο το ΕΣΡ.

-Με βάση το Σύνταγμα, το 2007 έρχεται στη βουλή ο νόμος της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες ν.3592/2007 ΦΕΚ 161/Α/19-7-2007 με 23 άρθρα.

Το άρθρο 6 διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών παρ. 1, αναφέρει: Η ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που μεταδίδουν το προγραμμά τους με αναλογικό σήμα ελεύθερης λήψης, επιτρέπεται μετά από άδεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.

Στο ίδιο άρθρο και στην παρ. 4 αναφέρεται: Με απόφαση του υπουργού στον οποίο ανατίθεται εκάστοτε οι αρμοδιότητες του υπουργού τύπου και ΜΜΕ καθορίζεται ο αριθμός των αδειών που θα προκηρυχθούν, η εμβελειά τους το είδος του προγράμματος, ενημερωτικό-γενικού περιεχομένου κλπ…. Αυτή η γκάφα και το λάθος στο νόμο ΝΔ-Ρουσσόπουλου χωρίς να αναφέρεται σε αριθμό αδειών άνοιξε την όρεξη του Νίκου Παππά όπως θα δούμε στη συνέχεια, που ήταν μέγα λάθος της ΝΔ όπως και το κλείσιμο της ΕΡΤ!

Το αρθρο 10 του ίδιου νόμου, διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας παρ. 1 αναφέρει: Η διαγωνιστική διαδικασία διενεργείται με τη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης από το ΕΣΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Με την ανάληψη της εξουσίας και αφού κερδίζει και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, Τσίπρας και Παππάς βάζουν σε εφαρμογή το σατανικό σχέδιο για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Αντιγράφουν το νόμο της ΝΔ του 2007 και κάνουν διάφορες τροποποιήσεις με 15 άρθρα, για την αδειοδότηση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών τις οποίες θα παρέχει το ΕΣΡ και ψηφίζεται από τη βουλή χωρίς αντιδράσεις ο ν.4339/2015 ΦΕΚ 133, 29 ΟΚΤ.2015

-Συγκεκριμένα στο άρθρο 11, Όροι προκήρυξης ΕΣΡ παρ. 1 αναφέρει:
Η διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου αρχίζει με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης από το Ε.Σ.Ρ..και στην παρ.2. Στην προκήρυξη καθορίζονται οι όροι και η διαδικασία χορήγησης των αδειών παρόχων περιεχομένου και ειδικότερα κατ’ ελάχιστον τα εξής: α) Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων αδειών. β) Η εμβέλεια, το πρόγραμμα και το είδος του περιεχομένου που αφορούν οι προκηρυσσόμενες άδειες. Και συνεχίζει το άρθρο με άλλες διαδικασίες…. Ενώ το άρθρο 13 παρ. 1, αναφέρεται στη διαδικασία δημοπρασίας των αδειών από το ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς κα η συμμορία των τσιλιαδόρων, άλλα έχουν στο μυαλό τους, αφού δεν ελέγχουν το ΕΣΡ για να κάνουν τη δουλειά τους. Την τελευταία στιγμή φέρνουν τροπολογία στον ίδιο ν.4339/15 εν μέσω αντιδράσεων στη βουλή που καταργούσε τις ανεξάρτητες αρχές(Δ.Σ) και το ΕΣΡ πριν τη λήξη της θητείας τους. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρά.

Τελικά η τροπολογία αλλάζει και στο άρθρο 55 του νόμου παρ. 10 αναφέρει: Καταργείται η διάταξη του άρθρου 110 παρ. 12 του ν.4055/2012 και από την έναρξη του παρόντος αποχωρούν αυτοδικαίως από τη θέση τους τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών, των οποίων έχει λήξη η θητεία. Η τροπολογία αυτή ψηφίζεται τελικά από την πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΈΛ.

Ο Νίκος Παππάς γνωρίζει, ότι κάποια από τα μέλη του ΕΣΡ έχει λήξη η θητεία τους και κάποια άλλα λήγουν σύντομα. Έτσι συλλαμβάνει δεύτερο σατανικό σχέδιο ελέγχου των ΜΜΕ με τον αριθμό 4!!! που του γίνεται εμμονή(…). Για να δικαιολογήσει τον αριθμό 4 έχει αναθέσει μελέτη σε αμφιλεγόμενο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας από τη βουλή, ΕΣΡ δεν υπάρχει για να αναλάβει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Στα μέσα Ιανουαρίου 2016, με πρωτοβουλία του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση γίνεται προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ μέσα από τη διάσκεψη προέδρων της βουλής. Μετά από 2-3 συνεδριάσεις και τα πρόσωπα που προτείνονται δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει το ΕΣΡ για να κάνει παιχνίδι!

Μπροστά, στο αδιέξοδο, ο Νίκος Παππάς στις 18 Ιανουαρίου 10:00 το πρωί πριν την τελευταία διάσκεψη των προέδρων της βουλής-εδώ γίνεται για πρώτη φορά νύξη με τον αριθμό 4 αδειών και τη μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας-βάζει τυρί στη φάκα, προτείνοντας τα μέλη του ΕΣΡ να γίνουν από 9 από7. Αν και ψηφίζεται η διάταξη από την κυβερνητική πλειοψηφία-σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορούσε κύρωση εμπορικής συμφωνίας Ελλάδας Καναδά-αυξάνοντας τα μέλη από 7 σε 9, η αντιπολίτευση δεν τσιμπάει και δεν πέφτει στην παγίδα του Παππά και χάνεται η τελευταία ευκαιρία.

Ο υπουργός επικρατείας δεν χάνει την ψυχραιμία του. Ο αριθμός 4! έχει φωλιάσει στο «μυαλό» του!!! Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου Παππάς και Βούτσης πρόεδρος της βουλής επιχειρούν την κατάργηση de facto του ΕΣΡ από την αδειοδότηση των καναλιών την οποία αναλαμβάνει η βουλή και αναθέτει στον υπουργό επικρατείας.

Το Σύνταγμα γι΄αυτούς είναι κουρελόχαρτο, ενώ γνωρίζουν και τις δυο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 26 Φεβρουαρίου του 2014, απόφαση 1901/2014 με πρόεδρο τότε τον κ. Σωτ. Ρίζο και τη δεύτερη 3914/2015 9 Νοεμβρίου της Ολομέλειας του ΣτΕ με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, που δικαίωνε το ΕΣΡ ως ανεξάρτητη αρχή για τον έλεγχο της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης.
Την Παρασκευή 29-1-2016 μέσα σε θύελλα αντιδράσεων και σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορά κύρωση συμφωνίας Ελλάδας Λευκορωσίας για επιβατικές και εμπορικές συναλλαγές γίνεται το πραξικόπημα.

Επικαλούμενος ο Νίκος Παππάς το ν.3592/2007 της ΝΔ-Ρουσσόπουλου και το αρθ. 6 παρ. 4 που καθόριζε τον αριθμό των αδειών ο αρμόδιος υπουργός, χωρίς να αναφέρει αριθμό και τη μελέτη του Ινστιτούτου Φλωρεντίας που δίνει 4 άδειες, ψηφίζεται από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τροπολογία-διάταξη που κουρελιάζει Σύνταγμα και νόμους. Ειδικότερα προβλέπεται:

ΦΕΚ 19/Α/ 15 ΦΕΒ. 2016 (ΦΕΚ 19/Α/15-2-2016)
Το άρθρο τρίτο το οποίο προσθέτει το 2Α στο Ν.4339/2015
Άρθρο 2Α

1. Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου ορίζεται σε τέσσερις (4) για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών της προηγούμενης παραγράφου διενεργείται από τον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος εκδίδει τη σχετική προκήρυξη, χορηγεί τις άδειες και προβαίνει σε όλες τις επιμέρους ενέργειες που προβλέπονται από τα άρθρα 3 έως και 15 του παρόντος.

Εδώ υπάρχει η εξής αντίφαση του υπουργού, στο νόμο που έχει ψηφίσει ο ίδιος και δεν σέβεται. Με την τροπολογία του αρθρου 2Α ανωτέρω, που προσθέτει στον 4339/2015 στο άρθρο 2 παρ.4 αναφέρει: Με απόφαση του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μετά από αιτιολογημένη γνώμη του Ε.Σ.Ρ. και δημόσια διαβούλευση, καθορίζεται ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης…

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο αριθμός των αδειών ότι καθορίζεται από τον υπουργό! Το πραξικόπημα του υπουργού είναι εμφανές: Ο δικός του νόμος που δεν σεβάστηκε είναι σαφής: «Μετά από αιτιολογημένη γνώμη του Ε.Σ.Ρ. και δημόσια διαβούλευση, καθορίζεται οαριθμός των δημοπρατούμενων αδειών…», Για πιο Ινστιτούτο Φλωρεντίας με 4 άδειες και μ@κ@κίες μας μιλάτε κύριε υπουργέ; Φαίνεται εκεί στο Μαξίμου έχετε όλοι σας το «ακαταλόγιστο».

Υπερκαναλάρχης λοιπόν ο Νίκος Παππάς για δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση. Μετά την ψήφιση του νόμου, όλα τα κόμματα έβαλαν εναντίον της κυβέρνησης, για την αντισυνταγματικότητα του. Κορυφαίοι νομικοί και συνταγματολόγοι είχαν την ίδια άποψη.

Παππάς και Τσίπρας δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μόνο με τον έλεγχο των ΜΜΕ σκέφθηκαν, μπορούμε να επιβιώσουμε. Έτσι το Μαξίμου προχώρησε σε μια προκήρυξη παρωδία και ένα αμφιλεγόμενο διαγωνισμό που έπρεπε να διενεργήσει το ΕΣΡ. Τα ιδιωτικά κανάλια προσφεύγουν στο ΣτΕ με ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν τον διαγωνισμό. Το ΣτΕ επικαλούμενο «λόγους δημοσίου συμφέροντος» που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε ποια είναι αυτά που υπερέχουν του Συντάγματος, ο πρόεδρος τα απορρίπτει.

Η κυβέρνηση βάλλεται από παντού και προσωπικά ο Νίκος Παππάς για αυταρχισμό και περιφρόνηση του Συντάγματος. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται μετά την προκήρυξη μέσα σε θύελλα αντιδράσεων, αμφισβήτησης και ενστάσεις στο ΣτΕ που απορρίπτονται και πάλι.

Μετά από ένα 3ήμερο εξευτελισμού του επιχειρηματικού κόσμου στους σκοτεινούς θαλάμους της ΓΓΕΕ, 4 καναλάρχες, πληρώνοντας …αέρα και λύτρα 246 εκ. ευρώ είναι τα νέα αφεντικά της ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού την ώρα που το ΣτΕ σε ολομέλεια για την συνταγματικότητα η όχι του νόμου δεν έχει πει την τελευταία λέξη.

Τσίπρας όμως και Παππάς πανηγυρίζουν ότι τους τα πήραν «χοντρά» μετά από 27 χρόνια. Μάλιστα από τη ΔΕΘ έστειλε μήνυμα προς το ΣτΕ να μην τολμήσει να βγάλει διαφορετική απόφαση: «Αυτά δε γίνονται» είπε με ιδιαίτερη έμφαση! «δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα» κατέληξε σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό.

Η συζήτηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα δείξει ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο. Εκεί η κυβέρνηση παίζει όλα τα χαρτιά της. Κορυφαίοι συνταγματολόγοι και νομικοί πιστεύουν: «ότι δεν θα υπάρξουν δικαστές που θα παραβιάσουν τη δικαστική τους συνείδηση για πολιτικούς λόγους».

Στο πεδίο των μαχών όλα είναι ανοιχτά: όπως τονίζουν δύο εμπειρότατοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν δεκαετίες τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, διατηρούν ορισμένες επιφυλάξεις ως προς το αποτέλεσμα. Επί ΣΥΡΙΖΑ όπως τονίζουν: έγιναν αλλαγές και προαγωγές στο ΣτΕ και πιθανόν να υπάρχουν δικαστές που να επηρεαστούν συναισθηματικά! Υπάρχουν όμως δικαστές με Cojones που αντιστέκονται στις προκλήσεις.

Εμείς, υπηρετώντας δεκαετίες τα ΜΜΕ εντός εκτός ελλαδικού χώρου, έχουμε γράψει την εκτιμησή μας πολλές φορές, με βάση τη διεθνή πρακτική όλων των δημοκρατιών χωρών. Οι ανεξάρτητες αρχές έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τα ΜΜΕ.

Όλα τα άλλα, αποσκοπούν στον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης μέσα από νέα τζάκια που θα ελέγχει το Μαξίμου για να μείνει στην εξουσία. Με την παράνομη αποφασή του να τα ελέγξει τα ΜΜΕ, πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα καταρρεύσει από το βάρος του αριθμού 4 και τις παρανοϊκές της πράξεις. Η ίδια η τηλεόραση που προσπάθησε να ποδηγετήσει, θα της ρίξει σύντομα «Μαύρο» στη συνείδηση του Ελληνικού λαού! Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος.

ΤΙ ΚΟΥΤΣΟΝΟΜΟΣ 2 ΕΚ. ΤΙ ΣΠΙΡΤΖΟ-ΝΟΜΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!!!

Προσπαθώντας η μαφία του Μαξίμου και οι τσιλιαδόροι της εξουσίας με επικεφαλής τους ΠαππαΤσίπρα να ελέγξουν τα ΜΜΕ με τις 4 άδειες, σου λέει, δεν βάζουμε και έναν δικό μας «αριστερό» καναλάρχη στα «μουλωχτά»;

Αμέσως λοιπόν βρέθηκε ο «αριστερός» κουμπάρος εργολάβος και η δουλειά έγινε. Σκοντάφτει όμως στον βασικό μέτοχο και το νόμο Καραμανλή ν.3669/2008 ΦΕΚ 116/Α΄/18-6-2008 που απαγορεύει σε εργολάβους να κατέχουν ΜΜΕ. Συγκεκριμένα το άρθρο 31 παρ. 1 αναφέρει:

Ασυμβίβαστες ιδιότητες: Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευ­θυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης, είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις κατασκευής έργων, εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της παραγράφου 4. Σε περίπτωση που βασικός μέτοχος ή εταίρος της επιχείρησης είναι νομικό πρόσωπο, η ασυμβίβαστη ιδιότητα καταλαμβάνει και τα μέλη του οργάνου διοίκησης και τα διευθυντικά στελέχη του νο­μικού αυτού προσώπου, εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της παραγράφου 4.

Εδώ λοιπόν επιστρατεύεται ο κουμπάρος Χρήστος Σπίρτζης να καθαρίσει για τον κουμπάρο του υιό Καλογρίτσα. Σε ένα πολυνομοσχέδιο 332 σελίδων που έρχεται στη βουλή τον Αύγουστο, δηλαδή πριν από 40 μέρες μέσα στη θερινή ραστώνη. Κάνει το θαύμα του! Ο υπουργός πιάνει όλους τους βουλευτές στον ύπνο και ψηφίζεται ο ν.4412/2016 ΦΕΚ Α 147/8-8- 2016: Δημόσιες Συμβάσεις.

Στο πολυνομοσχέδιο λοιπόν των 332 σελίδων που κανένας δεν διάβασε, άρθρο 377, Καταργούμενες διατάξεις, από την έναρξη ισχύος του παρόντος αναφέρεται σε κατάργηση διαφόρων διατάξεων νόμων και αναφέρει στον αριθμό 31επί λέξη:

Του ν.3669/2008(Α 116) πλην των άρθρων 80 έως 110 τα οποία παραμένουν σε ισχύ μέχρι την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Με αυτές λοιπόν τις λίγες λέξεις το αρθρο 31 του εργολάβου που απαγορεύει τη συμμετοχή σε ΜΜΕ το καταργούν και κάνουν τον κουμπάρο καναλάρχη. Τώρα λέει ότι ανακάλυψαν οι βουλευτές τι είχαν ψηφίσει(!!!).

Εμπρός παιδιά, στο δρόμο που χάραξε ο …Κοσκωτας! Δεν ξέρω, ντρέπεται το Μαξίμου για όλα όσα συμβαίνουν; Αμφιβάλω. Αλλά πολιτικούς χωρίς Cojones (κοχόνες) δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι! Άντε γεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα