Θρίλερ στην Κρήτη με σκελετό που βρέθηκε σε βαρέλι

από fimotro

Σε θρίλερ παραπέμπει η υπόθεση με τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον Πλατανιανό Ποταμό στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο εργασιών που εκτελούνται στον ποταμό.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή ενώ κλήθηκε και ο ιατροδικαστής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε μέσα σε βαρέλι, ενώ υπάρχουν στα οστά και υπολείμματα σάρκας, σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι τα οστά ανήκουν σε άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής ζήτησε να μεταφερθούν όλα τα ευρήματα στο εργαστήριο, προκειμένου να εξεταστούν ενδελεχώς.

«Θα πρέπει να μιλήσει τώρα το DNA»

«Θα πρέπει να μιλήσει τώρα το DNA» τόνισε στο Cretalive υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας στην Κρήτη σε σχέση με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού.

Ποιος άραγε είναι αυτός ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε και το πτώμα του «ενταφιάστηκε» σε συνθήκες απόλυτης στεγανοποίησης, κάποιο χειμώνα πριν ένα χρόνο, ίσως και δύο ή και τρεις, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι ιατροδικαστές.

Με βάση την αναζήτηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ, ενδέχεται η περίπτωση που διερευνάται να μην είναι καν γνωστή ή για την ακρίβεια σε γνώση των διωκτικών Αρχών. Εξετάζεται δηλαδή και το σενάριο να πρόκειται για μία ανθρωποκτονία που αγνοούσαν μέχρι σήμερα και οι Αρχές καθώς ουδείς αναζήτησε τον αγνοούμενο άνδρα.

Έτσι, μία εκδοχή που διερευνάται είναι αν ο άνδρας είναι αλλοδαπός, πιθανότατα κάποιος παράνομος μετανάστης. Αυτό όμως προς το παρόν είναι απλά μία θεωρία.

Αστυνομικοί κύκλοι δηλώνουν ότι οι ιατροδικαστές δεν εντόπισαν μακροσκοπικά κάποια εμφανή τραύματα π.χ. από πυροβόλο όπλο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι ειδικοί φέρονται να έχουν μία εικόνα του μηχανισμού θανάτου. Μπορεί για παράδειγμα ο θάνατος να ήταν ασφυκτικός.

Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα των ιατροδικαστών θα συμπληρωθεί με τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Ζητούμενο είναι να υπάρξει ταυτοποίηση, να δοθεί απάντηση στο ποιος είναι τελικά αυτός ο άνδρας που βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι, εντελώς τυχαία, στη διάρκεια εργασιών.

Οι ιατροδικαστές με βάση τις απεικονιστικές εξετάσεις (οδοντοστοιχία κλπ.) μιλούν για έναν μεσήλικα άνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα