27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

από fimotro

Το ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν

Στην τελική ευθεία για τους μαζικούς εμβολιασμούς μπαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια και η Ελλάδα. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους κατά του κορωνοϊού στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ”, έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Τι λέει η κυβέρνηση για το εμβόλιο

Εν τω μεταξύ, εδώ στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον μικρότερο αριθμό εμβολίων που θα λάβει η Ελλάδα αλλά και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε: «Η Pfizer μειώνει τις παραδόσεις και στις ΗΠΑ κατά 900.000 αυτή την εβδομάδα. Ας μείνουμε στο ότι γίνεται η αρχή γρηγορότερα, έχουμε βέβαια λιγότερα εμβόλια, αλλά το σύστημα θα δοκιμαστεί ώστε να έχουμε ομαλή εμβολιαστική ροή».


Πως θα κάνουμε ρεβεγιόν

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιέγραψε το πώς θα γίνει ο εορτασμός με μία συν μία οικογένεια λέγοντας χαρακτηριστικά: Εάν κάνουμε Χριστούγεννα με μία οικογένεια δεν πρέπει να κάνουμε Πρωτοχρονιά με άλλη οικογένεια. Η έκκλησή μας προς όλους είναι να έχουμε στενό κοινωνικό περίγυρο αυτές τις ημέρες».  Συμπλήρωσε δε πως «δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτιπροκειμένου να βλέπουμε αν υπάρχει παραβίαση των μέτρων. Επαφίεται στην υπευθυνότητα όλων μας η τήρηση των μέτρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα