28 Μαρτίου 2024 / 2:06 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:06 μμ

Σασόλι: Η Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα αν θέλει να παραμείνει σε ευρωπαϊκό δρόμο

από fimotro

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα αν θέλει να παραμείνει σε ευρωπαϊκό δρόμο έστειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε πολύ ξεκάθαρα ότι δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, των θεμελιωδών ελευθεριών στην Τουρκία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πολύ αυστηρό και επικριτικό για τις πολιτικές της Τουρκίας και πολύ αυστηρό ενάντια στην πολιτική που ασκεί η Τουρκία. Υπάρχει ανάγκη για διάλογο φυσικά, αλλά όταν το άλλο μέρος που δεν θέλει να κάνει διάλογο, δεν υπάρχει τρόπος, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη βάση”, είπε ο κ. Σασόλι και τόνισε: “Ζητούμε από την Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της, την τροχιά και ζητάμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα. Εάν αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει, η ύπαρξη διαλόγου είναι πολύ δύσκολη”.

“Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί τα σύνορα κάθε ευρωπαϊκής χώρας είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Τα κυπριακά σύνορα, τα ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Επιβεβαιώσαμε αυτή την αρχή: Η ασφάλεια του καθενός από εμάς συνδέεται με την ασφάλεια όλων μας. Για αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια του ευρωπαϊκού χώρου”, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε πως “αυτή η προσπάθεια για την ανάκαμψη είναι πολύ σημαντική, καθώς μεταφέρει απαραίτητους πόρους που βοηθούν τις οικονομίες των 27 να αναπτυχθούν. Πιθανότητα το βάθος της κρίσης ήταν τέτοιο που θα χρειαστούμε περισσότερες παρεμβάσεις. Πιστεύω πως αρκετά εργαλεία όπως το SURE μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα εργαλεία στο μέλλον, και να είναι προσιτά σε όλους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αλληλεγγύη και το κοινό χρέος θα πρέπει να είναι προσιτά σε όλους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα