2,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλη Απριλίου

από fimotro

Πότε θα ακολουθήσουν οι επόμενες ομάδες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διενέργεια των εμβολιασμών ανέλυσε ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας πως από τα μέσα Απριλίου θα μπορέσει να ξεδιπλωθεί πλήρως η εμβολιαστική αλυσίδα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κύριος Γεωργαντάς ανέφερε πως «μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.126.000 εμβολιασμοί και είναι προγραμματισμένα ακόμα 1.400.000 ραντεβού».

«Συνολικά, 373.000 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν γίνει 2.500.000 εμβολιασμοί.

Αυτή τη στιγμή γίνονται 33.000-34.000 την ημέρα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει πολύ αυτό το νούμερο, καθώς θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό και περιμένουμε 1.200.000 δόσεις για το τρίμηνο Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, και από την Pfizer 1.071.000 δόσεις για τον Απρίλιο», επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα με τα ραντεβού των εμβολιασμών πάει πολύ καλά και ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, καθώς είτε μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ είτε μέσω της πλατφόρμας κλείνει το ραντεβού που επιθυμεί.

«Είναι η πρώτη φορά που το κράτος έρχεται στον πολίτη με αυτόν τον τρόπο», υπογράμμισε σχετικά.

Πότε θα εμβολιαστούν οι επόμενες ομάδες
Παράλληλα, ο κύριος Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι μέχρι μέσα Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο νόσησης ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι ανέρχονται στους 270 χιλιάδες.

Όπως σημείωσε, η πλατφόρμα για αυτούς θα ανοίξει μέσα στον Μάρτιο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου και μετά θα πάρει σειρά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν και να πάνε σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, κάποια στιγμή και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το είδος των εμβολίων θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί, ώστε να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι αυτοί», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα