Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα

Στην… κατάψυξη μπαίνει από σήμερα όλη η χώρα με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αττική και δυνατούς ανέμους που θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων το οποίο προβλέπει χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (κάτω από 300 μέτρα) αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 έως 500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως της νύχτα προς Τετάρτη. Τότε θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια (από τα 500 μέτρα).
Παράλληλα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).
Αύριο Τετάρτη τα χιόνια θα συνεχιστούν στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου (κάτω από 200 μέτρα υψόμετρο) και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από 400 έως 600 μέτρα υψόμετρο).
Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα.