Ούτε έξι μήνες δεν θα χαρεί τη νέα του θέση!…

Για γέλια η τοποθέτηση του Μηλιού στη θέση του προέδρου του Φεστιάβλ Αθηνών

Ο Μηλιός ήταν πάντοτε μια πολύ περίεργη πολιτική υπόθεση. Υποσχόταν ότι θα τα κάνει… λίμπα, υποσχόταν ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στη… Μέρκελ, τσακώθηκε με τους συντρόφους του όταν δεν υπουργοποιήθηκε και τελικά βολεύτηκε πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου! Μιλάμε για δραματικές καταστάσεις…

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μηλιός ήταν υπεύθυνος του Οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖA, ενώ είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ με τους εταίρους με βάση το πρόγραμμα του κόμματος. Παράλληλα ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν διαφωνήσει και για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, ενώ ήταν από τους υπέρμαχους του Grexit. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ, ορίστηκε από την υπουργό Λυδία Κονιόρδου στη θέση προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στη θέση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

«Η απόφαση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος
Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης
Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός
Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ
Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Σκεπτικό της απόφασης

Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

‘Αργησε να πάρει θέση στην κυβερνητική μηχανή και έτσι όπως τα πάει η κυβέρνηση ούτε έξι μήνες δεν θα την χαρεί. Και θα έχει εκτεθεί άσχημα. Εντελώς αναχρονιστικός ο τύπος…