Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις αναφορές Ερντογάν περί Λωζάνης

Την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητά ο Δημήτρης Παπαδημούλης μετά από τις χθεσινές αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν που ξανάνοιξε θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάνης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως με νέες του δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης -για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα- τονίζοντας ότι είναι ένα «έγγραφο» του οποίου το περιεχόμενο μπορεί να τεθεί «υπό συζήτηση» και πως η Τουρκία θα διεκδικήσει «κάτι καλύτερο».
«Η επεκτατική και πολεμοχαρής ρητορική του Τούρκου προέδρου, η αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, οι εμπρηστικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, δημιουργούν συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας, τορπιλίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας για το προσφυγικό, όσο και του ελληνοτουρκικού διαλόγου και της ανάπτυξης αμοιβαία επωφελών σχέσεων», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης, καλώντας την Κομισιόν να πάρει θέση απέναντι στις παραπάνω δηλώσεις.