Διάγγελμα στον κυπριακό λαό θα απευθύνει απόψε ο Ν. Αναστασιάδης

Με διάγγελμα για τα όσα έγιναν στο Μοντ Πελεράν ενημερώνει απόψε το βράδυ (8 μ.μ.) ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τον κυπριακό λαό. Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης (10:00 π.μ.) συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο, όπου ο πρόεδρος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις δυο φάσεις των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η Λευκωσία αξιολογεί τα αποτελέσματα των δυο φάσεων του Μοντ Πελεράν και δρομολογεί διάφορες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο με στόχο να διατηρηθεί ανοικτό παράθυρο επανέναρξης των συνομιλιών. Αυτή είναι η βασική παράμετρος που χαρακτηρίζει την προσέγγιση της κυβέρνησης, μετά το ναυάγιο της Ελβετίας.

Μετά την επιστροφή του από το Μοντ Πελεράν, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε σύσκεψη των συνεργατών του, κατά την οποία αξιολόγησαν τα δεδομένα και καθόρισαν τα επόμενα βήματα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον ενημέρωσε ενδελεχώς για τα όσα διαδραματίσθηκαν στο Μοντ Πελεράν. Οι δυο αναμένεται να συναντηθούν σύντομα, αναφέρει ο Φιλελεύθερος.