Κ. Ζουράρις : Αρχαία ελληνικά σε εθελοντική βάση σε γυμνάσιο και Λύκειο

northΤην ανασύσταση των βιβλίων της γλώσσας στο γυμνάσιο και το Λύκειο εξετάζει ο νέος υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσααλονίκης NORTH 98, ο κ. Ζουράρις δηλώνει πως ειναι κομμουνιστής , αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ειπε εχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πανω απο την Τσεχία και την Βουλγαρία.

Ο κ. Ζουράρις χωρίς ακόμη να υπογραφούν οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ , ηδη οπως ειπε ασχολείτε με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. » εχω ζητήσει απο τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πηγε καλά στην προηγούμενου εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Και Αρχαία ελληνικά στα γυμνάσια και λύκεια

Ο κ. Ζουράρης οταν ρωτήθηκε για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών , απάντησε πως η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας απο τα νήπια και τα δημοτικά για την ωρα ειναι δύσκολη , ωστόσο εκείνο που επεξεργάζονται ειναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάσει εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α και Β γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ωστε σε μερικά χρόνια να εχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Για τις σχέσεις φίλη και Ιερώνυμου

Ο υφυπουργός παιδείας ρωτήθηκε και για τις σχέσεις με την εκκλησία με την νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας και απάντησε πως θα ειναι πιο άνετες. Είχαν και οι δυο δίκιο και άδικο απάντησε για τις σχέσεις φίλη και Ιερώνυμου. Ο ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον φίλη οπως αναφέρθηκε και ο φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας , προτάσεις που ειναι κοντά στις αποψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους δανειστές

Ο υφυπουργός μίλησε ακόμη και για την τακτική οπως ειπε των δανειστών που πιέζουν στη διαπραγμάτευση γιατί θελουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφου δεν εχουν τηρήσει καμια απο τις δεσμεύσεις τους. Στόχος ειπε ο κ. Ζουράρις ειναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος.