Την Κυριακή ψηφίζουν 102.725 Μηχανικοί για το ΤΕΕ

Να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 20 Νοεμβρίου καλεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός τους διπλωματούχους μηχανικούς – μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς αυτή η εκλογική μάχη ανήκει στη δουλειά, στο μέλλον, και στα δικαιώματα του κλάδου, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Στις εκλογές συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου φέτος συνολικά 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία. Είκοσι ένας (21) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου 2016.
Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων, οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη δεκατέσσερις (14) συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος κατέθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Συνολικά 2.717 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 20 Νοεμβρίου ζητώ προσωπικά από τον κάθε έναν και την κάθε μία μηχανικό να προσέλθουν στις κάλπες και να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους για τα επόμενα χρόνια. Και να διαλέξουν τους καλύτερους».