Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντήσει τον Τραμπ

O πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντήσει τον πρόσφατα εκλεγμένο αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σίζον Άμπε πριν ξεκινήσει το ταξίδι του είπε ότι θέλει να κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ ώστε από κοινού να παλέψουν για την παγκόσμια ειρήνη.

Η συνάντηση στην Νέα Υόρκη έρχεται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Τόκιο.

Ο κ Τραμπ έχει πει ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα αν θέλει να παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφός της. Έχει επίσης καταδικάσει την υψίστης σημασίας εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Μπάρακ Ομπάμα με την Ιαπωνία και τις άλλες χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν υπάρξει σύμμαχοι, όταν οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ιαπωνία να ξαναχτίσει την οικονομία της.

Ο κ Άμπε θα σταματήσει στην Νέα Υόρκη πριν το τελικό του προορισμό στο Περού για την σύνοδο των Συναλλαγών Ασίας – Ειρηνικού αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση με τον Τραμπ.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Ιάπωνας αξιωματούχος στο Reuters, δεν είναι ξεκάθαρος ο στόχος της επίσκεψης στην Νέα Υόρκη καθώς όπως δήλωσε «υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τη συνάντηση».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/331026/i-proti-sunadisi-tou-trab-me-xeno-igeti-ton-prothupourgo-tis-iaponias/#ixzz4QG218T2b
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook