Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει για ακόμη ένα μήνα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ανησυχούν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά και τον κορωνοϊό. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλο προβάδισμα της τάξης των 17 μονάδων, συγκεντρώνοντας 39,5%, έναντι 22,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα απαντά το 6%. Στο 12,5% η «γκρίζα ζώνη».

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η διαφορά μεγαλώνει στις 18 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%. Στο 6% το άλλο κόμμα, στο 8% οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47%, έναντι 24% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 25%.

Ανησυχία για τον κορωνοϊό – Τι λένε για τα μέτρα

Το 36% απαντά πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι λογικά, το 32% ότι είναι πιο επιεική απ ότι πρέπει και το 21% ότι είναι υπερβολικά αυστηρά.

Το 70% απαντά πως ανησυχεί πολύ και αρκετά με την πανδημία. Μόνο το 9% δεν ανησυχεί για την πανδημία.

Για την δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Ως προς την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, το 49% απαντά πως η απόφαση ήταν όπως την περίμενε, το 30% ότι είναι πιο επιεικής από ότι την περίμενε, ενώ το 11% ότι είναι πιο αυστηρή απ’ όσο περίμενε.

Ελληνοτουρκικά: Πώς αξιολογούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τους βασικούς «παίχτες»

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, το 73% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για την στάση της Τουρκίας, ενώ το 7% δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Αντίστοιχα, το 55% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ το 35% απαντά πως κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αρνητικά κρίνει σε ποσοστό 71% τη στάση της Γερμανίας στην σοβούσα κρίση με την Τουρκία, ενώ μόλις 12% την κρίνει θετικά.

Στο ίδιο κλίμα, αρνητικά κρίνουν και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 66%, έναντι του 25% που αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της ΕΕ.

Αρνητικό πρόσημο έχουν και οι χειρισμοί των ΗΠΑ – συγκεκριμένα από το 52%. Το 30% κρίνει θετικά τους αμερικανικούς χειρισμούς.

Στον αντίποδα, η στάση της Γαλλίας αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 76%. Το 9% αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμού του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα