28 Μαρτίου 2024 / 1:33 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:33 μμ

1.500 αστυνομικοί σε επιφυλακή σήμερα

από fimotro

Μετά τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεσημέρι της Κυριακής, η ΕΛΑΣ ενόψει των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί για το απόγευμα της Πέμπτης θέτει σε επιφυλακή περίπου 1500 αστυνομικούς.

Σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποίηθηκε το πρωί, αποφασίστηκε το μεγάλο βάρος να δοθεί περιμετρικά του Κοινοβουλίου αφού κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή.

Κύριο μέλημα των αστυνομικών αρχών είναι να αποτραπούν επιθέσεις και απόπειρες εισβολής στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, όπως συνέβη την Κυριακή και παράλληλα να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση των βουλευτών, κυρίως η ασφαλής αποχώρησή τους μετά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για τα λόγο αυτό το πιθανότερο είναι να στηθούν φραγμοί από αστυνομικές κλούβες χαμηλά στη Βασ. Σοφίας και να απαγορευθεί η πρόσβαση ακόμα και πεζών από το ύψος των λουλουδάδικών και πάνω όπου είναι η κεντρική είσοδος πρόσβασης των βουλευτών.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το… τείχος θα είναι διπλό προκειμένου να αποφευχθούν οι ρίψεις αντικειμένων.

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος

Επίσης, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και θα κλείνει στην Αμαλίας. Αλλο ένα «αόρατο τείχος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν πως στις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, πως η συμμετοχή θα είναι μικρότερη του συλλαλητηρίου και δεν θα χρειαστεί να κινητοποιηθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των αυριανών (Πέμπτη 24-1-2019) κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην Πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας)

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωση, παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα