29 Μαρτίου 2024 / 1:19 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:19 μμ

Δείτε live την ορκωμοσία της νέας Βουλής

από fimotro

Στις 11.00 το πρωί ορκίζονται στη Βουλή οι 300 βουλευτές. Από τις πρώτες που έφτασαν στο Κοινοβούλιο ήταν η Νόνη Δούνια η οποία εξομολογήθηκε ότι είναι πολύ αγχωτικά τα νέα της καθήκοντα. «Θέλω να είμαι αντάξια των ανθρώπων που με πίστεψαν. Ήρθα με τον σύζυγό μου που είναι συγκινημένος» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Λίγο αργότερα έφτασε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25 να κάνει λόγο για «πολύ μικρη ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη Δημοκρατία. Αμέσως μετά θα αρχίσει ένας νεός σκληρός αγώνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια τετραπλή πτώχευση. Εδώ δεν ήρθαμε για να πάρουμε θέσεις αλλά για να παλέψουμε για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό»

Τα έδρανα των κομμάτων

Οι αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης των ΚΟ επιφέρουν και χωροταξικές τροποποιήσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στις δύο δεξιές σειρές εδράνων θα τοποθετηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΙΝΑΛ επανέρχεται στο μπροστινό διάζωμα πιάνοντας τις πρώτες θέσεις της κεντρικής κερκίδας που έως πρόσφατα κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από το ΚΙΝΑΛ θα τοποθετηθούν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Στην κεντροαριστερή σειρά εδράνων θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερή θα παραμείνει το ΚΚΕ.

xartis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα