13,2% μπροστά η ΝΔ σε νέο γκάλοπ της Alco

από fimotro

Μια ακόμα δημοσκόπηση αποτυπώνει την αποτυχία της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία παρά τις δυσκολίες της εποχής και με την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για το OPEN, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι εάν σήμερα είχαμε εκλογές η διαφορά υπέρ της ΝΔ θα διψήφια, καθαρή και σίγουρα μεγαλύτερη από τις τελευταίες εκλογές.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη για την κυβέρνηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ελάχιστες μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ, ενισχυμένο στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι pολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23%/ «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 32%. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται οι πολίτες για να επανέλθει η ανάπτυξη μετά την πανδημία.

2.jpg

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα την ανησυχία τους με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

3.png

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους

4.jpg

Για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά

6.png

Οσον αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών οι πολίτες απάντησαν

pr_image_7.png

Πώς καταγράφεται η πρόθεση ψήφου και ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό

thumbnail_alco_07.png
thumbnail_alco_08.png

 

thumbnail_alco_09.png
thumbnail_alco_09a.png

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα