12.000 απολύσεις ετοιμάζει η Bayer

από fimotro

O γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer θα προχωρήσει στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Η εταιρεία με έδρα το Λεβερκούζεν ανέφερε πως οι λεπτομέρειες για τις περικοπές στο προσωπικό των 118.200 υπαλλήλων θα καθοριστούν τους ερχόμενους μήνες. Τόνισε ωστόσο πως «ένας σημαντικός αριθμός» των περικοπών αφορά θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο γερμανικός κολοσσός επισήμανε ακόμα ότι οι συνέργειες που αναμένονται από τη συγχώνευση με την αμερικανική εταιρεία αγροχημικών Mosnanto και άλλα διαρθρωτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η μείωση προσωπικού, η Bayer αναμένει ετήσια εξοικονόμηση 2,6 δισ. ευρώ από το 2022 και έπειτα.

Μετά την ανακοίνωση για τις περικοπές η μετοχή της γερμανικής εταιρείας σημείωσε άνοδο 3% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εταιρεία θα προχωρήσει σε πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού, μεταξύ των οποίων των αντηλιακών Coppertone και των προϊόντων διατροφής Dr Scholl.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα