28 Μαρτίου 2024 / 12:26 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Χτυπήθηκε δημοτικός υπάλληλος εν ώρα εργασίας

από fimotro

Στο νοσοκομείο βρέθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που παρασύρθηκε από ΙΧ κατά την ώρα της εργασίας της επί της οδού Αγίου Δημητρίου απέναντι από το Καυτατζόγλειο.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που μαζί με άλλους συναδέλφους της σήκωναν έναν κάδο απορριμάτων όταν ΙΧ που πραγματοποιούσε προσπέραση έπεσε πάνω της την χτύπησε και την παρέσυρε για κάποια μέτρα.

Η γυναίκα χτύπησε στον αυχένα, στο πόδι και το χέρι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου μετά τις πρώτες βοήθειες που της παρασχέθηκαν πήρε εξιτήριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία:

Η τροχαία διεξάγει έρευνα για το συμβάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες την ευθύνη για το ατύχημα την έχει ο οδηγός του Ι.Χ. Και αυτό το περιστατικό όμως αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες όταν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας και δεν παρέχονται στους εργαζόμενους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, εργαλεία, μέσα και υλικά, όπως γίνεται αποδεδειγμένα στον δήμο Θες/νίκης σύμφωνα και με τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας. Την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, εδώ και χρόνια, παραδέχεται και η διοίκηση Μπουτάρη χρησιμοποιώντας όμως αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Άλλωστε δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει άμεσα αυτή η κατάσταση. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους μειώνουν τους κινδύνους. Όμως διοίκηση Μπουτάρη και γενικότερα η εργοδοσία βλέπει ως κόστος που πρέπει να μειώσει τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Η ΔΑΣ καλεί την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ – «Δύναμη Ενότητας», ΑΔΗΚ, ΔΑΚΕ – να υιοθετήσει την πρόταση της Δ.Α.Σ. για κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση απόδοση των ΜΑΠ στους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα