28 Μαρτίου 2024 / 4:43 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:43 μμ

Στο Α.Τ. Ομόνοιας ο Μητσοτάκης

από fimotro

Αποδοκιμασίες για Γεροβασίλη

Στο ΑΤ Ομονοίας μετέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη τους προς τους αστυνομικούς μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα συνάδελφοί τους το βράδυ της Δευτέρας από ομάδα περίπου 50 ατόμων.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράσταση στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας που στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ασφάλεισ χωρίς ισχυρή αστυνομία» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι «αυτά τα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλαιας, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη ημερα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ «κάρφωσε» και την Όλγα Γεροβασίλη για την παρουσία της στο ΑΤ Ομονοίας τονίζοντας ότι «έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ για να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτική και επιχειρησιακή ηγεσία της ΕΛΑΣ για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη».

«Τι περιμένουν πραγματικά κάποιοι, να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δε, την κυρία Γεροβασίλη «να να πεταχττεί από το Πολυτεχνείο για να δει τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που ντροπιάζουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

«Οι Έλληνες πολίτες σήμερα αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος μιας οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.

Στο κτήριο του ΑΤ Ομονοίας έφτασε μετά τον κ. Μητσοτάκη και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τα «άκουσε» από έναν από τους συγκεντρωμένους που της φώναξε «ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε, ανίκανοι άνθρωποι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο ΑΤ Ομονοίας την ώρα που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την «δολοφονική», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και τον τραυματισμό τεσσάρων συναδέλφων τους.

«Αυτά που ζούμε μας κάνει να αναρωτιόμαστε πού ζούμε, στο κέντρο της Βαγδάτης ή στο κέντρο της Αθήνας; Η πολιτεία πρέπει να αποκτήσει σχέδιο καταπολέμησησης όλων αυτών των φαινομένων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Δημοσθένης Πάκος.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας από περίπου 50 άτομα που πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα