1.008 ώρες καραντίνας τελειώνουν τα ξημερώματα

από fimotro

Τώρα πρέπει να μείνουμε ασφαλείς, είπε ο Ν. Χαρδαλιάς για το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε την Δευτέρα  στις 6 το πρωί ολοκληρώνονται 42 ημέρες ή αλλιώς 1.008 ώρες που οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τον κόσμο να μάθουν από αυτούς. Τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ και μπορεί να μεταδοθεί άμεσα και είναι αυτός που σκότωσε 144 ανθρώπους στην Ελλάδα και χιλιάδες στον κόσμο.

Συγκεκριμένα τόνισε: « Αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Το στοίχημα των επόμενων ωρών είναι πιο σύνθετο. Είναι να μείνουμε ασφαλείς και να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού.  Ο ιός είναι εδώ δίπλα μας και μπορεί να τον μεταφέρει ο καθένας μας.   Ο κορονοϊός ευθύνεται για στιγμές που θυσιάσαμε. Απέναντι σε αυτό τον αόρατο εχθρό καλούμαστε να υψώσουμε τείχος για την αποφυγή της μετάδοσής του.

Πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες.  Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες είναι ορατός ο κίνδυνος για αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού. Έτσι η επιστροφή στα μέτρα θα είναι αναπόφευκτη. Σας ζητώ να τηρήσουμε τα μέτρα στη νέα φάση που ξεκινάει από αύριο Δευτέρα. Πρώτα τηρούμε τα μέτρα. Πλένουμε τα χέρια, φοράμε μάσκες, τηρούμε την κοινή απόσταση. Δεύτερον. Δεν φεύγουμε από το μέρος όπου ζούμε, δεν συνωστιζόμαστε».

Για τις μάσκες είπε: «Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής».

Επίσης τόνισε ότι: «Μασάζ, ατομικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα» και «Ένας κάτοικος του Λεκανοπεδίου μπορεί να κινηθεί εντός πρωτεύουσας, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί με κατεύθυνση τις Σπέτσες, την Ύδρα, την Τροιζήνα».

Στο τέλος τόνισε: «Από αύριο ξεκινάει μία νέα και δύσκολη μάχη. Παραμένουμε σε επιφυλακή. Είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει έχοντας την εμπειρία που αποκτήσαμε όλες αυτές τις μέρες. Εάν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τίποτε δεν θα εμποδίσει τη μετάδοση του ιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα