29 Μαρτίου 2024 / 1:42 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:42 πμ

Ότι θα πάρει ζωές για την μεγάλη Τουρκία απειλεί ο Ερντογάν!

από fimotro

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων και κάνοντας λόγο για «μεγάλη Τουρκία».

«Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Και συνέχισε ο «σουλτάνος», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση».

«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» είπε ακόμη.

Υπό πλήρη τουρκικό στρατιωτικό έλεγχο η συριακή πόλη Αφρίν

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα μι πηγή του τουρκικού στρατού, την ώρα που εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής μοίραζαν τρόφιμα στους κατοίκους.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ εβδομάδες μαχών, για να εκδιώξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Μια στρατιωτική πηγή είπε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι και οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε οι ντόπιοι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους», είπε η πηγή αυτή.

Μια παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Στην πόλη Αφρίν, πολλοί κάτοικοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το συσσίτιο που μοίραζε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα.

«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της» το συντομότερο δυνατόν. «Οι κινητές κουζίνες μας είναι εδώ και οι ομάδες μας πήγαν στα χωριά», είπε ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία, Κερέμ Κινίκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα